AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.17 // 28.4.2023

Ennakko: HJK-FC Haka

Ennakko: HJK-FC Haka

Kuva: Mira Lönnqvist

Vappuviikonloppu potkaistaan käyntiin todellisella suomalaisen jalkapallon klassikko-ottelulla, kun HJK saa perinteikkään FC Hakan vieraaksi Valkeakoskelta.

HJK ja FC Haka ovat Suomen pääsarjahistorian maratontaulukon kaksi kärkijoukkuetta ja myös mestaruuksien valossa kaksi menestyneintä: Klubi on juhlinut mestaruutta 32 kertaa, FC Haka puolestaan yhdeksästi.

Klubin väkevä kauden aloitus koki pienen notkahduksen viime viikonloppuna, kun Töölössä vieraillut AC Oulu onnistui ensimmäisenä HJK:n vastustajana sekä ryöstämään pisteitä että iskemään maalin Klubin verkkoon. Sunnuntaina pelattu ottelu päättyi kahden rangaistuspotkumaalin myötä 1–1-tasatulokseen.

– Hyökkäämisestämme pitää löytyä huomenna erilaisia rytmejä – etenkin silloin, jos emme pääse hyökkäämään nopeasti. Esimerkiksi Oulu-pelissä meillä oli useampia hyvän alueen riistoja, joista emme kuitenkaan pystyneet luomaan maalipaikkaa. Meidän täytyy hyökätä erilaisilla rytmeillä ja luoda pidempiä hyökkäyksiä, minkä kautta pystymme myös puolustamaan paremmin ja kompaktimmin, kommentoi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

Lauantain Klassikosta ovat HJK:lta loukkaantumisten vuoksi sivussa Kevin Kouassivi-Benissan, Valtteri Moren, Roope Riski, Miro Tenho ja Aapo Halme. Sairastelu on hieman sotkenut Perparim Hetemaj'n kuntoutusta, joten "Perpan" paluu ei tapahdu vielä huomenna. Lisäksi Joona Toivio on kahden ottelun pelikiellossa saatuaan suoran punaisen kortin AC Oulua vastaan. Positiivisiakin uutisia on loppuun tarjolla: Anthony Olusanya ja Lucas Lingman palaavat kokoonpanoon.

Koskilaisten saldo Klubia vastaan ei viimeisimmiltä Veikkausliigakausilta ole kovin mairitteleva, eikä helppo tehtävä ole tälläkään kertaa luvassa, sillä helsinkiläiset ovat kuluvallakin kaudella sarjan ylivertainen ennakkosuosikki. Teemu Tainio luonnollisesti tiedostaa tilanteen ja lähtee jalat maassa taistelemaan pisteistä.

– Historiaan peilaten aika laihat on ollut meidän tulokset HJK:ta vastaan viime vuosina. Nyt on kuitenkin tarkoitus jotain saada mukaan. Tiedostetaan tietenkin, että huippujoukkue vastassa.

Haka-leirissä on mielenkiinnolla seurattu HJK:n pelaajatilanteen elämistä, sillä sielläkin taistellaan tällä hetkellä loukkaantumisia vastaan. Laajalla pelaajaringillä operoivalle suosikille tämä ei kuitenkaan tarkoita merkittävää tasonheikennystä.

– Sielläkin tuntuu olevan loukkaantumisia, niin on epäselvää ketä sieltä tulee vastaan. Joka tapauksessa on vahva nippu vastassa.

Hakan pelaajatilanteessa sen sijaan ei ole tapahtunut muutoksia sitten maanantain Honka -ottelun. Eli sivussa ovat Mehdi Boukassi, Juan Lescano ja Haymenn Bah-Traore, sekä Vigori Gbe.

Tainiolle on selvää, mikä tulee olemaan joukkueensa pelissä avainasemassa.

– Puolustuspeli tulee olemaan isossa osassa. Se oli Honkaa vastaan jo parempaa mitä on ollut ja sitä jatketaan. Mitä se sitten tarkalleen tarkoittaa Klubia vastaan, niin se ratkeaa huomenna.

Erotuomari: Hyytiä Joni
AET 1: Leppänen Veli-Matti
AET 2: Nykänen Sami
4.ET: Reitala Oliver


HJK - FC Haka Bolt Arenalla lauantaina 29.4. kello 15.00. Kamppailu on myös Ruudun studio-ottelu. Studio-osuus alkaa kello 14.15. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: HJK:n ja FC Hakan verkkosivut
Lisää uutisia