vko.17 // 26.4.2023

"Kyllä vähäsen jännitti" - Osku Maukoselle toinen debyytti viikon sisään FC Lahden niukassa cup-voitossa

Osku Maukonen sai voitokkaan debyytin.

FC Lahti eteni jatkoon Suomen Cupin neljännelle kierrokselle, kun se kaatoi vaikeassa vierasottelussa JIPPOn lukemin 2-1.

Nuorella kokoonpanolla otteluun lähtenyt FC Lahti tuli otteluun ennakkoluulottomasti. Kolmannella minuutilla Onni Hänninen käynnisti hyökkäyksen ja Marius Könkkölä ampui. JIPPO onnistui blokkaamaan laukauksen viime hetkellä. Myös Jusif Ali pääsi hetkeä myöhemmin ampumaan, mutta joensuulaisten kassari Pyry Piirainen liimasi pallon.

Hieman vartin jälkeen Lahti onnistui. Könkkölä sai pallon keskialueella ja kiihdytti itsensä täyteen vauhtiin. Hän purjehti läpi JIPPO-puolustuksen ja sai jalkansa vapaaksi. Tarkka sijoitus tolpan juureen toi Lahdelle johtoaseman.

Lahdella oli vielä paikkansa lisätä johtoaan. Ali, Matheus Alves ja Samuel Pasanen saivat kukin kokeilla kertaalleen maalintekoa, mutta tulos jäi uupumaan. JIPPOn ainoa paikka tuli Aake Yletyiselle, jonka veto viuhui kuitenkin ohi debyyttiotteluaan pelanneen Osku Maukosen vartioiman maalin. Näin ollen tauolle siirryttiin lahtelaisten johdossa.

JIPPO onnistui heti toisen jakson alkuun. Vaarattoman näköinen pallo kimpoili rangaistusalueen taka-alueelle, jossa Janne Partanen oli vapaana. Partanen sai ampua sydämensä kyllyydestä kotijoukkueen tasoihin runsaslukuisen kotiyleisön riemuksi.

Vaihdot piristivät lahtelaisten peliä ja Lahti lisäsi painetta jakson edetessä. Joensuulaiset olivat vaikeuksissa kentälle tulleen Altin Zeqirin kanssa ja lahtelaislaituri kykeni luomaan paikkoja laidaltaan. Lopulta viimeisen kymmenminuuttisen aikana Lahti onnistui raapimaan voittomaalin. Zeqiri ohitti laidalla joensuulaispuolustajan ja syötti maalin edustalle. Laitapuolustaja Pablo Andradella oli tila ja aika ja hän sijoitti pallon rauhassa hyvin pelanneen Piiraisen ohi. Näin ollen lahtelaisten Cup-taival jatkuu neljännelle kierrokselle.

Kaksi debyyttiä, ensin Lahden Reippaan paidassa ja nyt FC Lahden paidassa, viikon sisään tehnyt juuri 16 vuotta täyttänyt Osku Maukonen myönsi, että häntä jännitti hieman ennen ottelua. Ottelu meni kuitenkin Maukosen näkökulmasta hyvin. Hän löysi voitetusta ottelusta huolimatta parannettavaa otteistaan.

– Kyllä minua vähäsen jännitti. Oli kuitenkin hieno tehdä debyytti. Peli meni ihan hyvin, mutta muutama avaukseni oli heikompi. Muuten kyllä meni hyvin. Debyytti tuo lisää uskoa siihen, että pystyn pelaamaan tällä tasolla. Lyhyeen aikaan on tullut nyt kaksi debyyttiä. Tuleeko vielä kolmas? Sen näkee sitten, Maukonen heittää.