AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.16 // 20.4.2023

FC Haka herättänyt henkiin menestysvuosien buumin - "Siitä saa vähän semmoista ekstrabuustia”

FC Haka herättänyt henkiin menestysvuosien buumin - "Siitä saa vähän semmoista ekstrabuustia”

Niklas Friberg iloitsee Valkeakosken futisbuumista.

FC Hakan kotikenttä Tehtaan kenttä kiehui viime kaudella ja tunnelma muistutti jo vuosituhannen vaihteen mestaruusvuosia. Kapteeni Niklas Fribergin kaupunki on vahvasti seuran takana.

Hakan kotiyleisö tuli sankoin joukoin paikalle myös kauden avauskotiotteluun, kun Tehtaan kentän lehtereillä oli yli 2300 katsojaa.

- Todella hyvä lukema. Oli huikea tapahtuma. Oli paljon yleisöä ja oli hyvää kannatusta. Oli kiva pelata ja oli kiva, että valkeakoskelaiset olivat löytäneet paikan päälle, Friberg toteaa Suplan tuoreimmassa Veikkausliiga-podcastissa.

Haka palasi viime kaudella ryminällä Veikkausliigan huipulle sijoittuen runkosarjassa neljänneksi ja voittamalla kauden päättäneen Eurolopputurnauksen. Fribergin mukaan Hakan menestys on näkynyt tehdaskaupungissa.

- Kyllä huomaa, että on tullut semmoinen buumi Valkeakoskelle. Totta kai kaikki odottaa, että parannamme ja me myös itse haluamme parantaa viime kaudesta ja mennä eteenpäin senkin saralla. Totta kai sen huomaa, että yleisö vaatii enemmän ja totta kai me vaadimme itseltämme parempaa ja parempaa.

Valkeakoskella jalkapallo on kaupungin kiistaton ykköslaji ja puheenaihe myös kaupungin kahvipöytäkeskusteluissa. Fribergin mukaan pelaajat saavat kaupungilla kulkiessaan huomiota.

- Se on ihan mukavaa, että vähän väliä tullaan juttelemaan ja jutellaan mukavia. Toivotetaan tsempit molemmin puolin ja toivotetaan tervetulleiksi Tehtikselle. Se on ihan mukavaa, kyllä sitä tapahtuu.

Kannustuksia ei jaeta vain silloin, kun pelit menevät hyvin, vaan tukea löytyy myös vaikeampina aikoina.

- Itse olen saanut positiivisia tsemppejä, vaikka onkin mennyt joskus huonostikin. Siitä saa vähän semmoista ekstrabuustia

Friberg kokee kaupungin odotukset enemmän voimavarana kuin uhkana.

- Kyllä minä koen, että ne ovat voimavara.

Fribergin haastattelu on kuunneltavissa kokonaisuudessaan Suplan Veikkausliiga-podcastissa.

Lisää uutisia