AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.13 // 1.4.2023

"Minun pitää voittaa pelipaikkani takaisin" - VPS-kapteeni Sebastian Strandvall valmis paluuseen

"Minun pitää voittaa pelipaikkani takaisin" - VPS-kapteeni Sebastian Strandvall valmis paluuseen

"Seballa" riittää edelleen virtaa. (Kuva: Juha Tamminen)

VPS-kapteeni Sebastian Strandvallilla on edessä jo 11. kausi joukkueen riveissä, mutta lähtökohdat ovat aika erilaiset kuin ennen.

Strandvall loukkaantui viime toukokuun lopussa vierasottelussa IFK Mariehamnia vastaan ja polven eturistisidevamma päätti kauden siihen. Paluuta Strandvall on tehnyt kärsivällisesti ja uuden kauden kynnyksellä näyttää jo hyvältä - vaikka helppoa ei ole ollut.

– Ihmiset eivät ole uskoneet kuntoutumiseeni. Vamman laatu ja ikäni ovat olleet perusteina epäilyille, ettei paluustani tule mitään. Se on harmittanut, eikä sopimuksen uusiminenkaan ollut mikään helppo keissi tällä kertaa, Strandvall paljastaa Ilkka-Pohjalaiselle.

Ikää Strandvallilla on 36 vuotta, mutta pelihaluja riittää edelleen ja nyt on myös tietyllä tavalla näytön paikka.

– Mitä vanhemmaksi olen tullut, sitä paremmin olen alkanut ymmärtää urheilijoita, jotka harmittelevat sitä, että heidän kohdallaan puhutaan useimmiten tai vain iästä.

– Toisaalta viihdyn siinä tilassa, että ihmiset epäilevät minua. Halu näyttää, etten ole kehäraakki, on kasvanut vähitellen.

Vanhoilla meriiteillä ei kuitenkaan pelipaikkaa lunasteta ja tämän Strandvall tietää mainiosti. Takana ei ole loukkaantumisen jälkeen ensimmäistäkään peliminuuttia - vielä.

– On huipputärkeää saattaa itsensä pelikuntoon, jotta on valmentajan käytettävissä. Jos pelaaja ei ole käytettävissä, hän ei ole valmentajalle tärkeä. Se on osa lajin luonnetta ja vääjäämätöntä, Strandvall toteaa.

– Kun on noin kauan pois kuin minä olin, tuntuu, että voi tavallaan unohtua. Minun pitää voittaa pelipaikkani takaisin. Sopimus tai vanhat meriitit eivät takaa mitään, pelipaikka pitää ansaita omalla kyvykkyydellä ja valmiudella

Lähde: Ilkka-Pohjalainen
Lisää uutisia