AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.13 // 31.3.2023

Sami Hyypiä Trophy jaossa lauantaina – Liigacup 2023 huipentuu finaaliin

Sami Hyypiä Trophy jaossa lauantaina – Liigacup 2023 huipentuu finaaliin

Kuva: Juha Tamminen

Kauden 2023 ensimmäinen mestaruus ratkotaan lauantaina 1.4., kun HJK ja AC Oulu kohtaavat Liigacupin finaalissa Bolt Arenalla.

Sekä HJK että AC Oulu raivasivat tiensä finaaliin pidemmän kaavan kautta – välierissä HJK kukisti KuPS:n rangaistuspotkukilpailun jälkeen ja AC Oulu vastaavasti FC Interin niin ikään 11-metrisissä.

Liigacupin mestaruus ratkaistaan nyt kaikkiaan 22. kerran. HJK on kilpailun menestyksekkäin seura viidellä mestaruudellaan. Lisäksi HJK on ollut kolmesti Liigacupin finaalin häviävänä osapuolena. AC Oululle finaalipaikka on puolestaan historian ensimmäinen.

Mikäli Liigacupin finaali on varsinaisen peliajan päättyessä tasan, ratkaistaan voittaja suoraan rangaistuspotkukilpailulla ilman jatko-ottelua. Historian saatossa ratkaisu on jouduttu hakemaan rangaistuspotkuilla aiemmin kuusi kertaa.

Liigacupin 2023 finaali Bolt Arenalla vihelletään käyntiin lauantaina 1.4. kello 15.00. Finaalin erotuomarina toimii Peiman Simani sekä avustavina erotuomareina Christian de Casseres ja Samu Koskinen.

Pääsyliput Liigacupin finaaliin ennakkoon tästä ja AC Oulun kannattajakatsomoon tästä. Ottelua voi seurata myös Ruudussa suorana lähetyksenä.

Lisää uutisia