AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.13 // 30.3.2023

​Tuttu nimi IFK Mariehamniin – Tuco siirtyy Grönvittin riveihin

​Tuttu nimi IFK Mariehamniin – Tuco siirtyy Grönvittin riveihin

Tuco tuo roppakaupalla kokemusta Grönvittiin.

IFK Mariehamn on saanut viimeisen palasen kauden 2023 ryhmäänsä solmimalla sopimuksen Ariel "Tuco" Ngueukamin kanssa. Samalla selvisi, että IFK ei tee sopimusta testissä olleen Nicholas Hamiltonin kanssa.

34-vuotiaalla Tucolla on takanaan pitkä taival Veikkausliigassa. Hän on pelannut 223 liigaottelua ja viimeistellyt näissä otteluissa 71 maalia. Tucon veikkausliigaura alkoi FC Lahdessa kaudella 2012 ja viime kaudella hän pelasi Ilveksessä, jossa 25 ottelussa syntyi kuusi maalia. Välissä Tuco on edustanut myös SJK:ta ja KuPS:aa.

Ngueukam on lähtöisin Kamerunista ja hän on ennen kaikkea keskushyökkääjä, mutta pystyy pelaamaan myös laitahyökkääjänä. Lisäksi hän on likimain molempijalkainen.

- Ensinnäkin minusta on aina ollut mukava pelata jalkapalloa täällä Maarianhaminassa. Tämä on toki pieni kaupunki, mutta sen myötä voi varmasti myös keskittyä täysin jalkapalloon, Tuco sanoo.

- Joukkueen osalta minusta potentiaalia on paljon. Jos katsoo vain viime vuotta, niin IFK pelasi kotonaan tasapelejä liigan parhaita joukkueita vastaan. Monet ottelut olivat ok, mutta muutamia tappioita tuli liian helposti. Uskon että keskittymällä ja päättäväisyydellä joukkueen sisällä tästä kaudesta tulee parempi. Sijoittuminen viiden parhaan joukkoon pitäisi olla kauden minimitavoite. IFK Mariehamn on ollut liigassa monta kautta ja ero kärkiviisikkoon ei esimerkiksi viime kaudella ollut kuitenkaan kovin iso.

Omasta roolistaan Tucolla on selkeä näkemys.

- Haluan tuoda ennen kaikkea kokemusta ja iloisuutta joukkueeseen ja tietysti toivottavasti teen myös maaleja.

Kokemusta painottaa myös IFK Mariehamnin seurajohtaja Peter Mattsson.

- Tuco on todella kokenut liigapelaaja, joka on takonut yli 70 maalia reilussa 200 ottelussaan, hän on hyökkääjä, joka tapaa aina tuoda jotain joukkueeseensa. Olemme hakeneet puhdasta keskushyökkääjää ja nyt tuntuu, että olemme sellaisen Tucossa löytäneet.

- Meillä on nyt toivon mukaan hyvä sekoitus nuoria lupaavia hyökkäyspään pelaajia ja kokeneita pelaajia kuten Tuco, Mattsson sanoo.

Tuco saapuu Maarianhaminaan viikonloppuna ja harjoittelee ensi kertaa joukkueen kanssa sunnuntaina. Mikäli kaikki menee suunnitellusti, hän on joukkueessa jo Veikkausliigakauden avauksessa kotiottelussa Ilvestä vastaan keskiviikkona 5.4.

- Tucon sopimuksen myötä on myös selvää, että IFK Mariehamn on päättänyt olla tekemättä sopimusta täällä kaksi viime viikkoa testissä olleen Nicholas Hamiltonin kanssa. Haluamme puolestamme toivottaa hänelle menestystä jatkoon, Mattsson kertoo.

Lähde: IFK Mariehamnin tiedote
Lisää uutisia