AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.13 // 30.3.2023

BLOGI: ​Veikkausliiga kasvaa ja kehittyy tekojen kautta

BLOGI: ​Veikkausliiga kasvaa ja kehittyy tekojen kautta

veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa. (Kuva: Juha Tamminen)

Uudessa blogisarjassa vierailee vuorollaan Veikkausliigan organisaation jäseniä. Ensimmäisenä on vuorossa toimitusjohtaja Timo Marjamaan ajatuksia Veikkausliigan visiosta – ja teoista niiden takana.

Uusi kausi, uudet mahdollisuudet.

Näin ajattelin aina uudesta Veikkausliigakaudesta pelaajana – ja näin olen ajatellut myös tähän asti Veikkausliigan toimitusjohtajan vuodesta 2010 alkaen.

Mutta tällä kaudella tuntuu erilaiselta. Positiivisella tavalla erilaiselta. Ilmassa tuoksuu jotain uutta.

Ilmassa tuoksuu Veikkausliigan uusi aikakausi, joka kurottaa pidemmälle kuin vain pian alkavaan kauteen.

Ennen kuin kerron lisää koko Veikkausliigan organisaation peittävästä valtavasta innostuksesta, otetaan kaksi pitkää potkua taaksepäin.

Ollaan rehellisiä. Veikkausliigan urheilulliset elementit, eli pelit, ovat tarjonneet jalkapallon ystäville elämyksiä niin kauan kuin Suomessa on pääsarjatason jalkapalloa pelattu.

Mutta olemmeko me organisaationa pystyneet tarjoamaan vastaavasti lisäarvoa seuroille, muuttuneelle mediakentälle sekä kaupallisille kumppaneillemme? Olemmeko varmasti tehneet kaikkemme?

Yrittäneet ainakin olemme, mutta seuraavat askeleet konkreettisessa kehityksessä sekä mielikuvien muuttamisessa Veikkausliigan ympärillä, vaatii enemmän. Se vaatii resursseja, konkretiaa, vuoropuhelua seurojen, median sekä kaikkien sidosryhmien kanssa.

Ja siksi syntyi Veikkausliigan muutosohjelma.

Muutosohjelma pitää sisällään niin akuutteja toimenpiteitä kuin vastaavasti myös pidemmälle aikavälille kurottavia konkreettisia tekoja, joiden avulla palvelemme valtavaa joukkoa suomalaisia, joille jalkapallon seuraaminen tarjoaa yhteisöllisyyttä̈, esikuvia ja elämyksiä̈. Haluamme olla juureva osa alueidemme identiteettiä̈, yhdistää̈ seurakenttää ja luoda hyvinvointia ympärillemme.

Mikä ihmeen muutosohjelma?

Muutosohjelma konkretisoituu viiteen pilariin. Nämä pilarit pitävät sisällään näkyviä tekoja, jotka osaltaan rakentavat muutosta, jonka lisäarvo säteilee niin yleisölle, seuroille kuin kaupallisille kumppaneille. Muutos on yhteinen.

Ensimmäisenä pilarina muutosohjelmassa seisoo urheilullinen elementti, jossa kausi on pidempi kuin koskaan aikaisemmin. Jännitystä, merkityksellisyyttä ja aitoa kilpailua sekä panosta on tarjolla sarjataulukon molemmissa päädyissä. Alkaen kauden ensimmäisestä ja päättyen kauden viimeiseen otteluun.

Kuluttajakokemuksen kehittämisen osalta muutosohjelman toinen pilari vastaa tiedostamaamme haastetta olosuhteista. Nykyaikaiset stadionit tuovat Veikkausliigalle mittaamatonta lisäarvoa, josta seuraa positiivisia asioita niin ottelutapahtumissa oleville katsojille, kaupallisille kumppaneille kuin myös televisiosta otteluita seuraaville jalkapallon kuluttajille.

Tampereen, Turun, Kotkan, Lahden, Oulun sekä Kuopion stadionhankkeet etenevät ja tuovat mielikuvaan Veikkausliigasta kaivattua modernia infrastruktuuria sekä nykyaikaisen palvelumuotoilun mahdollisuuden ottelutapahtumiin.

Kolmantena pilarina muutosohjelmassa keskitymme viihdyttävän asiakaskokemuksen mahdollistamiseen ja rakentamiseen. Peli on peli, mutta voimmeko tarjota erilaisille sidosryhmille enemmän kuin pelin? Kyllä voimme.

Konseptoimme ottelutapahtumiin erilaisia sisällöllisiä ratkaisuja, joilla haluamme tavoittaa entistä enemmän ihmisiä, entistä useammasta kohderyhmistä.

Yksi tämän kauden konseptikokonaisuuden kulmakivistä ovat juniorijalkapalloilijat. Junnukatsomot ovat näkyvä osa jokaisen Veikkausliigajoukkueen kotipelejä, ja kauden edetessä haluamme syventää ajatustamme erilaisten kohderyhmien huomioimisesta entistäkin vaikuttavammalla otteella, yhteistyössä Veikkausliigan seurojen kanssa.

Neljäs pilari kätkee sisälleen lukemattomat tarinat, ihmiset sekä kauden aikana syntyvät ja kasvavat ilmiöt, jotka me haluamme valtavalla tahdolla kaikkien ihmisten tietoon ja median huomion keskipisteeksi. Kehitämme sisältöjämme, tuomme esiin seurojen sisältöjä median suuntaan ja ilmiöitämme Veikkausliigaa yhdessä. Me todellakin olemme enemmän kuin peli – Me olemme yhteinen suuri tarina.

Viides pilari kurottaa aiemmin mainitsemaani pitkän aikavälin kehitykseen, joskin toimenpiteet konkretiaan ovat jo Veikkausliigan organisaation suunnittelupöydällä. Tämä pilari koskee asiakasymmärryksemme hahmottamista ja erityisesti sen kehittämistä. Kuinka hyvin tunnemme asiakassegmenttimme? Kuinka hyvin pystymme tarjoamaan erilaisille asiakkaille konkreettista lisäarvoa? Miten hyödynnämme asiakasdataa asiakashallintajärjestelmän kautta? Toisin sanoen; haluamme tietää kuinka voimme palvella Veikkausliigasta kiinnostuneita ihmisiä entistäkin paremmin.

Siinä ne nyt ovat. Veikkausliigan muutosohjelman tukipilarit. Nämä pilarit pitävät sisällään ennen kaikkea tekoja, mitattavia tekoja.

Olen varma, etteivät nyt esitellyt pilarit jää ainoastaan puheen tasolle, sillä organisaatiotason kasvaneiden henkilöresurssien myötä pystymme yhdessä ja yhteistyössä seurojen kanssa vastaamaan haasteeseen ja lähteä suuntaamaan tekojen kautta kohti uutta aikakautta.

Ja sinut, arvoisa lukija, on kutsuttu tälle matkalle mukaan!

Lisää uutisia