AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.12 // 25.3.2023

"Ollaan valmiita, onneksi kausi alkaa kohta" - Inter kaatoi Gnistanin selvin numeroin

"Ollaan valmiita, onneksi kausi alkaa kohta" - Inter kaatoi Gnistanin selvin numeroin

Inter on valmiina Veikkausliigakauden alkuun. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Inter pelasi lauantaina harjoitusottelun Ykkösen IF Gnistania vastaan. Kupittaalla pelattu ottelu päättyi Interin voittoon lukemin 4–0.

Kupittaalla nähtiin Interin viimeinen harjoitusottelu ennen Veikkausliigan alkua, kun sinimustien vastustajaksi saapui Ykköstä pelaava IF Gnistan. Ensimmäisellä puoliskolla Interin peli oli energistä ja joukkue sai aikaan yhteensä kolme maalia.

Petteri Forsell laukoi ensimmäisen osuman tyylikkäästi pienestä kulmasta ylänurkkaan ajassa 28. minuutilla. Interin toinen maali syntyi 30. minuutilla, kun Bismark Ampofo onnistui ujuttamaan hänelle kimmonneen pallon verkkoon. 37. minuutilla Petteri Forsell onnistui toistamiseen ja vei joukkueen 3-0 -johtoon.

Toiselle puoliskolle Inter lähti lähes kokonaan vaihtuneella kokoonpanolla, sillä Rodrigo Arcieroa ja Juuso Hämäläistä lukuun ottamatta Inter vaihtoi kaikki pelaajansa. Vaihdoista huolimatta Inter sai pidettyä otteensa pelissä. 55. minuutilla Timo Stavitski taisteli itsensä Gnistanin puolustajan ohi, sijoitti pallon vastustajan verkkoon ja kasvatti Interin johtolukemat 4–0:aan. Inter pysyi ohjaksissa koko ottelun ajan ja pelasi loppuun asti varmoin ottein

Interin päävalmentaja Jarkko Wiss oli tyytyväinen tämän päivän suoritukseen.

– Nyt tuli sellainen tunne tosi vahvasti, että onneksi kausi alkaa kohta. Me ollaan valmiita. Ne asiat, mihin ollaan harjoituksissa keskitytty ja mitä ollaan taktisesti harjoiteltu, alkaa olemaan tosi hyvin paikoillaan. Hiukan pelin tempo laski toisella puoliskolla, mutta se on ihan ymmärrettävää. Ei malttaisi odottaa enää kauden avausta, mentäis jo, Wiss kertoo fiiliksistään.

– Meillä on laatua ja leveyttä, mikä miellyttää minua. Kilpailu pelipaikoista tulee olemaan todella kovaa ja jokainen saa oikeasti paiskia hommia. Luulen, että se kehittää entisestään meidän pelaamista. Tärkeitä maaleja tuli myös tänään. Petteri sai talven ensimmäiset tehopisteet. Ylipäätään pelissä oli paljon positiivisia signaaleja. Ottelusta jäi todella hyvä fiilis ja nyt keskitytään laadukkaaseen harjoitteluun ja sitten päästäänkin kauden avaukseen, Jallu summaa.

Interin kokoonpano:
13 Eetu Huuhtanen (mv) (46. 12 Matias Riikonen)
3 Juuso Hämäläinen
5 Noah Nurmi (46. 22 Luka Kuittinen)
6 Dimitri Legbo (46. 4 Mikael Almén)
8 Matias Ojala (46. 19 Iiro Järvinen)
9 Darren Smith (46. 26 Otto Lehtisalo)
10 Petteri Forsell (46. 11 Arlind Sejdiu)
16 Tommi Jyry (46. 14 Elias Mastokangas)
21 Matias Tamminen (46. 24 Timo Stavitski)
25 Rodrigo Arciero
32 Bismark Ampofo (46. 28 Roope Kantola)

Lisää uutisia