AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.12 // 23.3.2023

AC Oulun Liimatta asettanut kovat tavoitteet - "Olisi mahtavaa voittaa Liigacup"

AC Oulun Liimatta asettanut kovat tavoitteet - "Olisi mahtavaa voittaa Liigacup"

Otso Liimatta teki läpimurtonsa viime kaudella. (Kuva: Juha Tamminen)

Pikkuhuuhkajien Turkin leirille valittu 18-vuotias Otso Liimatta on yksi alkavan Veikkausliiga-kauden mielenkiintoisimmista nuorista nimistä.

Hyökkäävä keskikenttäpelaaja debytoi liigatasolla jo kaudella 2021 ja viime kaudella taituri nousi suureen rooliin AC Oulun riveissä.

Liimatta pelasi kaikkiaan 26 liigaottelussa, joissa hän teki viisi maalia ja syötti kuusi osumaa. Kaikki kilpailut mukaan lukien minuutteja kertyi yli 2 300 – toiseksi eniten oululaisryhmässä. Captain's Ball -gaalassa Liimatta palkittiin vuoden lupaavimpana poikapelaajana.

– Muistelen viime kautta hyvillä fiiliksillä. Haluan kuitenkin pelata vielä paremmin, ja olen asettanut tulevalle kaudelle entistä kovemmat tavoitteet, OLS:n ja Tervareiden kasvatti toteaa Palloliiton verkkosivuilla.

Liimatta on saanut alle ehjän harjoituskauden, ja vakuuttavat esitykset ovat jatkuneet kevään Liigacupissa. AC Oulu selvitti tiensä finaaliin viime viikonloppuna – Liimatta oli tutusti avauksessa, kun FC Inter kaatui rangaistuspotkuilla. Matkan varrella AC Oulu kaatoi KuPS:n ja SJK:n.

– Emme ole hävinneet cupissa yhtään peliä, vaikka meillä on paljon uusia pelaajia, emmekä ole ehtineet pelata yhdessä montaa viikkoa. Olemme saaneet hommat kuntoon yllättävänkin nopeasti, ja uskon, että pelimme kehittyy vielä paljon. Meillä on laaja materiaali, ja monelle pelipaikalle on todella kova kilpailu, Liimatta sanoo.

Uusien hankintojen lisäksi ovi on käynyt toiseen suuntaan – AC Oulu on toiminut myös ponnahduslautana Eurooppaan, sillä seura myi Miika Koskelan norjalaisseura Tromso IL:ään. Liimatta kertoo, että häntäkin kohtaan on osoitettu kiinnostusta ulkomailta. Siirtohuhuissa oululainen on yhdistetty viimeisen vuoden aikana muun muassa Pohjoismaiden suurseuroihin.

– Tammikuun siirtoikkunan aikaan oli hieman virityksiä, jotka eivät johtaneet mihinkään konkreettiseen. Haluaisin pelata tulevaisuudessa esimerkiksi Tanskassa. Se on laadukas sarja, jossa nuorille pelaajille annetaan rohkeasti vastuuta, Liimatta kertoo.

Tällä hetkellä nuorukaisen keskittyminen on tulevassa liigakaudessa – sitä ennen Liimatta ja AC Oulu taistelevat Liigacupin pokaalista. Finaali pelataan Helsingissä lauantaina 1. huhtikuuta, ja vastassa on hallitseva liigamestari HJK.

– Olisi mahtavaa voittaa Liigacup. AC Oulu ei ole onnistunut siinä ikinä koskaan, mutta nyt olemme lähellä. Cup-mestaruus olisi upea juttu koko seuralle, Liimatta unelmoi.

Lisää uutisia