AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.12 // 22.3.2023

Petteri Pennasella isot odotukset kaudesta – ”Eri tasolla kuin olimme vuosi sitten”

Petteri Pennasella isot odotukset kaudesta – ”Eri tasolla kuin olimme vuosi sitten”

Petteri Pennanen uskoo parempaan tällä kaudella. (Kuva: Juha Tamminen)

Petteri Pennanen lähtee tulevaan kauteen luottavaisena. Pettymyksellisen viime kauden jälkeen Ilves haluaa pestä turkkinsa ja palata mukaan kärkitaisteluun.

Viime kaudella Ilves jäi haastajasarjaan ja jäi myös Eurolopputurnauksen ulkopuolelle ollen lopulta yhdeksäs. Pennanen myöntää viime kauden olleen tamperelaisjoukkueelle iso pettymys.

- Joukkueen kausi oli tosi iso pettymys. Vaikea ja raskas kausi. Odotukset olivat kuitenkin tosi isot, että pystymme olemaan ihan eri päässä sarjataulukkoa, mutta homma ei oikein lähtenyt missään vaiheessa joukkueen osalta toimimaan. Loppujen lopuksi oltiin niillä sijoilla, jotka ansaittiin. Se oli tosi kova kolaus.

- Kausi oli ristiriitainen siinä mielessä, että henkilökohtaisesti taas kausi oli taas oikein hyvä. 26 peliä täydet minuutit ja sen yhden pelin missasin pelikiellossa. Se oli pääkohta, että pysyi terveenä ja sitten muutenkin tuli onnistumisia ihan mukavasti. Tosi ristiriitaiset, että se omalla tavallaan ei kausi niin hyvältä tuntunut, kun ei joukkue menestynyt, Pennanen summaa viime kautta Suplan Veikkausliiga-podcastissa.

Tulevaan kauteen Pennanen lähtee toiveikkaana. Ilves on saanut hyvän talven alle ja tavoitteet ovat korkealla.

- Se uskallan sanoa, että olemme tosi paljon edellä sitä, mitä olimme viime keväänä. Kun vertaa kaikin puolin tekemistä, niin olemme sen suhteen eri tasolla kuin olimme vuosi sitten tähän aikaan, mutta lopullisesti tulokset kauden aikana näyttävät. Ei auta, että mitä tässä sanon ja miten

hyviä tässä olemme ja miten hyvä talvi on ollut verrattuna viime vuoteen. Se mitataan vasta, kun kausi alkaa ja ruvetaan pisteitä laskemaan. Mutta positiiviset fiilikset on sen suhteen, että

mielestäni touhu on tosi paljon edellä sitä, mitä viime vuonna, Pennanen vertailee.

Pennasen haastattelu kuunneltavissa kokonaisuudessaan Suplan Veikkausliiga-podcastista.

Lisää uutisia