AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.11 // 17.3.2023

"HJK on erinomainen mittari meille" - KuPS valmiina Liigacupin välierään

"HJK on erinomainen mittari meille" - KuPS valmiina Liigacupin välierään

KuPS matkaa HJK:n vieraaksi Liigacupin välierään. (Kuva: Juha Tamminen)

Satavuotiaan Kuopion Palloseuran juhlakausi 2023 jatkuu lauantaina pääkaupungissa. Hallitseva Suomen mestarijoukkue Helsingin Jalkapalloklubi ja KuPS kohtaavat Liigacupin välieräottelussa.

Kuopion Palloseuran ja HJK:n väliset Veikkausliigaottelut ovat muodostuneet vuosikymmenten varrella suomalaisen huippujalkapalloilun hienoiksi klassikko-otteluiksi. Joukkueet ovat taistelleet viime vuosina tasaväkiseen tahtiin Suomen liigamestaruudesta, jonka Klubi onnistui viime syksynä jälleen voittamaan niukalla yhden sarjapisteen erolla. Joukkueet kohtaavat nyt lauantaina ensi kertaa viime kauden jälkeen ja luvassa onkin jälleen värikäs jännitysnäytelmä kahden kovan kilpakumppanin välillä.

KuPS-valmentaja Pasi Tuutin mukaan otteluun on valmistauduttu hyvin.

- Takana on miniloma, jonka jälkeen on puhtaasti keskitytty tulevaan välierään. Pelaajille on tarjottu viikolla ottelukauden mukainen info- ja toimintapaketti, josta jokainen yksilö on saanut tiedon vastustajasta.

- Iso kiitos pitää jakaa jälleen ihan mahtavalle valmennustiimille, joka on pyyteettömästi työstänyt tarvittavia materiaaleja ja harjoitteita, Tuutti arvioi lauantaista ottelua.

KuPS sijoittui omassa alkulohkossaan toiseksi varmistaen siten oman jatkopaikkansa Liigacupin jatkopeleihin. Joukkue on harjoitellut kevään aikana tiiviin ohjelman mukaisesti ja pelaaminen on kehittynyt koko ajan toivottuun suuntaan. Bolt Areenalla on lauantaina edessä tämän kevään kovin tasonmittari pian alkavaa Veikkausliigakautta varten.

- HJK on erinomainen mittari meille siitä missä vaiheessa oma prosessimme on. Odotan pelistä ennen kaikkea sitä, että kun pelaajamme ovat enemmän kauden aikaisessa kunnossa, miten se tuoreus näkyy toimintoina kentällä, Tuutti sanoo.

Liigacupin välierä HJK - KuPS lauantaina 18.3. kello 15.00 Bolt Arenalla. Kaikki Liigacupin ottelut ovat nähtävillä myös Ruudussa suorina lähetyksinä.

Lisää uutisia