AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.11 // 15.3.2023

Macario Hing-Glover siirtyy Kiinaan – ”Siirto tulee vähän yllätyksenä”

Macario Hing-Glover siirtyy Kiinaan – ”Siirto tulee vähän yllätyksenä”

Macario Hing-Gloverin aika SJK:ssa jäi lyhyeksi. (Kuva: SJK)

SJK:n 27-vuotias yhdysvaltalainen laitapuolustaja Macario Hing-Glover siirtyy Kiinan pääsarjassa pelaavan Shanghai Shenhua FC:n riveihin merkittävällä siirtosummalla, eikä hän jatka kauteen 2023 valmistautumista SJK:n kanssa.

Sopimuksen ehtona on kansainvälisten pelilupa- ja rekisteröintimenettelyiden sujuminen normaaliin tapaan.

Hing-Glover on ollut aiemminkin peliurallaan kiinalaisseuran kiikarissa, mutta siirto ei tuolloin tapahtunut. Hänet on myös rekisteröity aiemman kiinnostuksen yhteydessä Kiinan passin hakuprosessiin. Nyt Shanghai Shenhua FC haluaa pelaajan riveihinsä, ja SJK on valmis myymään hänet sopivalla hinnalla.

– Tämä siirto tulee vähän yllätyksenä niin meille kuin hänelle itselleenkin, mutta me katsomme tässä isompaa kuvaa ja sitä mitä haluamme tehdä pelaajiemme kanssa pitkällä tähtäimellä. Macariolla on ollut mahdollisuus siirtyä Kiinaan jo aiemminkin, mutta siirto ei ole silloin toteutunut. Ja tällaisia tilaisuuksia ei tule pelaajalle kovin usein, sanoo SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómez seuran verkkosivuilla.

– Olemme tietenkin surullisia, että menetämme hänenlaisensa pelaajan, mutta samalla olemme onnellisia hänen puolestaan. Toivotamme hänelle kaikkea hyvää tulevaisuuteen. Hän tietää, että hän voi palata tänne koska tahansa hän vain haluaa.

– Vaikka tämä tulikin hieman yllättäen, niin meillä on hyvät suunnitelmat hänen lähtönsä varalle. Meillä on hyviä pelaajia, ja ainakin kaksi nuorta lupaavaa pelaajaa, Otto Kemppainen ja Kingsley Ofori, jotka molemmat saavat tämän kautta entistä paremmat mahdollisuudet. Meidän ei siten tarvitse tehdä mitään uusia hankintoja tai erityistoimenpiteitä, kommentoi Gómez.

– Kun jotain hyvää tapahtuu toiselle, auttaa se samalla jotain muuta pelaajaa samaan mahdollisuutensa. Tämä mahdollistaa näytönpaikkoja meidän pelaajapolullamme oleville pelaajille myös SJK Akatemiassa. Nyt heidän tulee astua esiin, ja pitää huolta siitä, että heidän nimensä on seuraavien maailmalle lähtevien joukossa, päättää Gómez.

Lisää uutisia