AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.11 // 15.3.2023

Interin kapteenisto valittu - Tommi Jyry kantaa kipparinnauhaa

Interin kapteenisto valittu - Tommi Jyry kantaa kipparinnauhaa

Tommi Jyry kantaa Interin kapteeninnauhaa kaudella 2023. (Kuva: Juha Tamminen)

Tommi Jyry on Interin edustusjoukkueen uusi kapteeni. Kapteeniston jäseniä ovat lisäksi Juuso Hämäläinen ja Noah Nurmi.

Inter äänesti joukkueen kapteeniston viime lauantaisen Inter-Haka -harjoitusottelun jälkeen.

Joukkueäänestyksessä kapteeniksi valittu Tommi Jyry edustaa sinimustia nyt toista kauttaan. Tuore kapteeni kertoi tuntemuksiaan ja ajatuksiaan valinnan jälkeen.

– Tuntui tietysti tosi hyvältä tulla valituksi, iso kunnia tietenkin. Sellainen osoitus itsellekin, että on tehnyt jotakin oikein täällä viime vuonnakin. Tosi siisti juttu.

Jyryllä on selkeät ajatukset kapteenin roolista ja niistä ominaisuuksistaan, miksi hänet mahdollisesti valittiin kantamaan kapteeninnauhaa.

– Kapteeni on mielestäni linkki valmennuksen ja joukkueen välillä. Silti koen ettei se muuta minua ollenkaan, vaan koitan tehdä niitä samoja juttuja kuin aina ennenkin. Ei se sen kummemmin muuta omaa tekemistäni ollenkaan.

– Uskon, että olen sellainen, että kopissa tulen kaikkien kanssa toimeen, ja kentällä olen tosi voitontahtoinen. Osaan mielestäni myös vaatia ja pitää vaatimustasoa yllä, Tommi summaa.

23-vuotiaalla keskikenttäpelaajalla on kapteenistossa rinnallaan toppari Juuso Hämäläinen ja keskikenttä Noah Nurmi.

– Minusta meillä on tosi hyvä kapteenisto. Mukana on vähän nuorempaa ja kokeneempaa äijää. Koen, että meillä kaikilla on samanlaisia ominaisuuksia. Ollaan voitontahtoisia ja pystytään pitämään sitä haluttua vaatimustasoa yllä.

Nyt alkava Veikkausliigakausi on Juuso Hämäläiselle kahdeksas Interin paidassa. Kapteenistoon myös neljällä edellisellä kaudella kuulunut Hämäläinen kertoo haluavansa auttaa joukkuetta niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin, oli kapteeninnauha kädessä tai ei. Kapteenistossa hän näkee jokaisella omannäköisensä tulokulman.

– Tommi on esiintynyt hyvin ja näyttää varmasti joukkueelle esimerkkiä kentällä. Noah taas tykkää tsempata joukkuetta pukukopissa varsinkin ennen pelejä tosi hyvin. Sitten taas minä osaan kokemuksella auttamaan kentällä ja kentän ulkopuolisissa asioissa. Kyllä meillä on mukava kolmikko kasassa, Hämäläinen analysoi.

Nurmi on aloittanut Inter-uransa vuonna 2020, kun tuli sinimustien riveihin lainalle. Vuotta myöhemmin Nurmi jatkoi Interin sopimuspelaajana, ja alkava kausi on hänelle Interissä neljäs. Myös Nurmella on täysi luotto kapteenistokolmikkoon.

– Kyllähän siitä hyvä fiilis tulee kun joukkuekaverit luottaa ja on äänestänyt. Meillä on sellainen kolmikko, joka tulee kaikkien kanssa hyvin toimeen ja pystyy olemaan johtajatyyppejä kentällä. Sanoisin, että tämä on aika tosi hyvä kolmikko, Nurmi summaa.

Lisää uutisia