AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.10 // 8.3.2023

​Jesse Öst kovin tavoittein HJK:ssa – "Mestarien liiga on seuraava askel"

​Jesse Öst kovin tavoittein HJK:ssa – "Mestarien liiga on seuraava askel"

Jesse Öst siirtyi HJK:sta HJK-paitaan täksi kaudeksi. (Kuva: Juha Tamminen)

Jo kaudella 2011 Veikkausliigadebyyttinsä tehnyt maalivahti Jesse Öst siirtyi täksi kaudeksi HJK-maalille SJK:sta.

Pelaavan maalivahdin paikasta HJK:ssa Öst taistelee pohjoismakedonialaisen Dejan Ilievin kanssa – hänkin HJK:n hankintoja tälle kaudelle.

- Tiesin, että ykkösmaalivahdin paikasta tulee olemaan kilpailua. Pitää vain pelata ja harjoitella hyvin, joka päivä. Öst sanoo 185 Veikkausliigaottelun kokemuksella Hufvudstadsbladetin haastattelussa.

Toki kilpailuasetelma tolppien välissä on Östille tuttu jo SJK:sta, jossa hän on aiemmin kamppailut peliajasta muun muassa SJK-ikoni Mihkel Aksalun kanssa. Maalivahtina pitää myös olla sinut sen tilanteen kanssa, että peliaikaa ei välttämättä aina tule paljon.

- Totta kai se voi olla raskasta. Kaikkihan haluavat pelata, mutta samalla tilanne on helpompi käsitellä ja ymmärtää, kun tulee vanhemmaksi. Pitää vain puhua valmentajien kanssa, selvittää miksei pääse pelaamaan ja tehdä lujemmin töitä. Täytyy olla henkisesti vahva.

Mikään untuvikko Öst ei enää ole, vaikka maalivahdille 32 vuoden ikä ei vielä ole kovin paljonkaan. Vieläkö Öst pelaa huipulla kymmenen vuotta?

- Totta kai, helposti. No, leikki sikseen, mutta olen ajatellut jatkaa, kunnes keho tekee stopin. Tähän saakka minulla ei ole ollut mitään isompia loukkaantumisia uran aikana, Öst toteaa.

Uransa aikana Öst on pelannut HJK:n ja SJK:n lisäksi FF Jarossa kotikaupungissaan Pietarsaaressa sekä Degerforsissa Ruotsissa. Haaveet vievät häntä vielä HJK:takin isompiin ympyröihin.

- Ilman muuta. Kuten sanottua, minulla on vielä hyvin aikaa. Ei sitä koskaan tiedä mitä tapahtuu, jos pelaan täällä todella hyvän kauden.

Nyt ajatukset ovat kuitenkin tiiviisti HJK:ssa. Veikkausliigassa Klubi on kestosuosikki ja Öst tähtää menestykseen myös eurokentillä.

- Toivottavasti pääsemme niin pitkälle kuin mahdollista [Euroopassa]. Mestarien liiga on seuraava askel HJK:lle, Öst naulaa.

vko.25 // 21.6.2024
Lisää uutisia