AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.10 // 6.3.2023

SJK:lla isot odotukset Salim Yussifin suhteen - yhteistyö Vision FC:n kanssa hyvin käyntiin

SJK:lla isot odotukset Salim Yussifin suhteen - yhteistyö Vision FC:n kanssa hyvin käyntiin

Brian Page odottaa paljon Vision FC - yhteistyötä. (Kuva: Juha Tamminen)

Maanantaina julkistetun SJK:n ja ghanalaisen Vision FC:n yhteistyön myötä SJK:n organisaatioon ehdittiin jo aiemmin alkuvuodesta saada mukaan Salim Yussif.

Salim Giabo Yussif on syntynyt Ghanassa 6 kesäkuuta vuonna 2002. Hän on pelipaikaltaan hyökkäävä keskikenttäpelaaja, joka pystyy pelaamaan useissa eri rooleissa. Yussif pelasi jo SJK Akatemian Ykköscupin ottelussa testipelaajana JJK:ta vastaan tullen kentälle ottelun loppupuolella. Hän käänsi koko ottelun antaen ensin syötön kavennusosumaan ja Yussif itse teki ottelun tasoitusmaalin uskomattomalla nostolla yläkulmaan, kaukaa rangaistusalueen ulkopuolelta aivan ottelun loppusekunneilla.

Ghanan lisäksi Yussif on opiskellut Yhdysvalloissa Vision FC:n järjestämällä stipendillä, ja pelannut NCAA yliopistosarjaa Springfieldin American International Collegen miesten joukkueen riveissä.

– Olen erittäin tyytyväinen, että voimme jatkaa Salimin kanssa tällä kaudella. Hän on jo näyttänyt harjoituksissa, että hän on erittäin terävä pelaaja. Hänen tekniset ominaisuutensa ovat loistavat, hän ottaa pallon hyvin vastaan ja osaa pelata ahtaissakin tilanteissa pallon kanssa. Joten olemme erittäin tyytyväisiä häneen.

- Uskon täysin, että tämä on hänelle juuri oikea paikka kehittyä pelaajana kohti tavoitteitaan. Ja meille hän on erittäin hyvä kiinnitys, sanoo SJK Akatemian johtaja ja valmentaja Brian Page.

Vastaavaa tietä kulki jo viime kaudella Terry Yegbe, joka on noussut nyt myös SJK:n Veikkausliigajoukkueen mukaan.

– Koko tämä uusi yhteistyö Vision FC:n kanssa, on meille innostusta herättävä asia. Meillä on jo nyt kaksi pelaajaa heiltä, joista näkee, että he kehittyvät kovaa tahtia, ja heistä tulee olemaan meille apua. Mielestäni juuri tämän kaltaiset yhteistyökuviot, auttavat jokaista osapuolta täydellisesti. Olen tästä erittäin innoissani, ja toivon, että tästä tulee yhteistyö pitkälle tulevaisuuteen, Page jatkaa.

vko.20 // 15.5.2024
Lisää uutisia