vko.09 // 5.3.2023

​IFK Mariehamn sai maalihanat auki – PIF kaatui komeasti 6-1

Dé oli mukana kolmessa Grönvitt-maalissa. (Kuva: Juha Tamminen)

Liigacupissa maalinteon kanssa tuskaillut IFK Mariehamn löysi jyvän sunnuntain harjoitusottelussa PIF:aa vastaan ja latoi taululle lukemat 6-1 (3-0).

Wiklöf Holding Arenalla nähtiin ensimmäinen osuma jo ottelun 4. minuutilla. Jamie Hopcutt murtautui sisään vasemmalta rangaistusalueen rajaa pitkin ja kun tilaa aukeni, Hopcutt pamautti pallon maalin kattoon.

IFK Mariehamn tuplasi johtonsa 25. minuutilla Samuel Anini Jr:n sijoitettua rangaistusalueen vasemmasta kulmasta pallon takatolpan kautta sisään. Vain neljä minuuttia myöhemmin Arvid Lundberg sai pallon vapaaseen paikkaan harhasyötöstä ja ei epäröinyt, vaan laukoi lukemiksi 3-0, mikä oli myös taukotulos.

Reilun tunnin pelin jälkeen Dé vapautti Riku Sjöroosin, joka ohitti varmasti maalivahdin ja lisäsi johtoa. Vartti ennen loppua Dé tarjoili jälleen avopaikan ja Anini pääsi pamauttamaan illan toisen osumansa.

Loppuminuuteilla nähtiin vielä kaksi maalia. Ensin PIF:n Marko Michalik laukoi vapaapotkusta pienen kimmokkeen kautta kavennuksen ja päätösminuutilla kaksi edellistä osumaa syöttänyt Dé pääsi itsekin maalintekijöiden kirjoihin, kun brasilialainen jatkoi pallon verkon perukoille Leo Anderssonin tolppalaukauksen jälkeen.