AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.08 // 22.2.2023

"Ammattimainen ja aikuismainen esitys" - Inter kaatoi nuorekkaan HJK:n selkeästi

"Ammattimainen ja aikuismainen esitys" - Inter kaatoi nuorekkaan HJK:n selkeästi

Tommi Jyry sinetöi loppulukemat. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Inter pelasi neljännen Liigacupin ottelunsa keskiviikkona LähiTapiola Areenalla HJK:a vastaan. Turkuun Klubi 04 -painotteisella kokoonpanolla saapunut HJK taipui Interille maalein 4-0.

Ottelussa nähtiin jopa kolmen pelaajan ensimmäiset osumat kilpailullisissa otteluissa Interin paidassa. Ottelun avausosumasta vastasi Timo Stavitski ottelun 6. peliminuutilla, kun 23-vuotias laituri laukoi pallon boksista verkon perukoille. Toinen osuma seurasi tästä seitsemän minuuttia myöhemmin, kun Stavitski antoi avaavan syötön Darren Smithille, joka sijoitti taululle lukemat 2-0. Kolmas onnistuja oli puolustaja Luka Kuittinen, joka iski maalinsa 37. peliminuutilla. Tommi Jyryn antama lyhyt kulma Arlind Sejdiulle jatkui Sejdiun keskityksellä boksiin, josta Kuittinen puski pallon maaliin.

Tauolle siirryttiin näin ollen lukemissa 3-0. Joukkueen kapteeni Tommi Jyry viimeisteli maalilukemat 4-0 ottelun toisella puoliskolla upottamalla laukauksensa boksista sivutolpan kautta Ilievin selän taakse 58. peliminuutilla.

Interin päävalmentaja Jarkko Wiss kertoo joukkueen onnistuneen pelillisesti hyvin.

– Tämä oli hyvin ammattimainen ja aikuismainen esitys hyvää teknistä, nuorta ja innokasta joukkuetta vastaan. Puolustimme kypsästi ja kun saatiin pallo, iskettiin terävästi. Saimme myös omalla pallonhallinnalla luotua paikkoja. Kärsivällisyys puolustamisessa, missä ja miten puolustetaan, ja millä tavalla halutaan pelata jalkapalloa, toimi tänään oikein hyvin.

Inter aloittaa viikon loman heti ottelun perään.

– Pelaajat ovat tehneet 8 viikkoa kovaa duunia, ja nyt se loppuu hetkeksi. Viikon ansaittu loma, tekeminen on ollut hienoa vuoden alusta asti, "Jallu" kehuu.

Lisää uutisia