AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.07 // 17.2.2023

KuPS:lla selvät tavoitteet Haka-otteluun - "Haluamme tulosta, mutta ennen kaikkea ilmeen muutoksen"

KuPS:lla selvät tavoitteet Haka-otteluun - "Haluamme tulosta, mutta ennen kaikkea ilmeen muutoksen"

Pasi Tuutilla on nyt laajempi ryhmä käytössään. (Kuva: Juha Tamminen)

Kuopion Palloseura kohtaa FC Hakan Liigacupin kotiottelussa lauantaina ja jaossa on tärkeät pisteet jatkopaikkoja ajatellen.

KuPS aloitti Liigacupin komealla vierasvoitolla SJK:ta vastaan, jolloin Christian Tue Jensen teki ottelun ainoan maalin vapaapotkusta. Kaksi seuraavaa ottelua ovat kuitenkin olleet pettymyksiä KuPS:lle, sillä joukkue on hävinnyt niin AC Oululle kuin myös Ilvekselle. Tuleva ottelu onkin Liigacupin kannalta tärkeä, sillä vain kaksi joukkuetta lohkosta etenee välieriin.

- Haka on pelannut kaksi tosi hienoa ottelua ja he ovat todella hyvässä iskussa, KuPS-luotsi Pasi Tuutti kehaisee vastustajaa.

Tuutti lähtee kuitenkin luottavaisena lauantain otteluun, sillä pelaajatilanne on kohentunut merkittävästi.

- Meillä on tällä viikolla ollut vähän erilaisia haasteita, oikein sellainen runsaudenpula. On pelaajia, jotka eivät mahdu kokoonpanoon, pääsemme valitsemaan pitkästä aikaa koko rosterista pelaajat, jotka ovat kunnossa.

- Se on tietysti näkynyt jo viikolla, kun ei ole tarvinnut tehdä kompromisseja harjoittelussa ja uskon että se näkyy myös lauantaina pelissä.

Parannettavaa KuPS:lla riittää ennen kaikkea viime viikonlopun Ilves-ottelusta. Sen esityksen Tuutti ottaa empimättä myös omaan piikkinsä.

- Haluamme tietysti tulosta tehdä, mutta emme keinolla millä hyvänsä emmekä tietysti lähde riskeeraamaan mitään. Se mitä haluan nähdä, on ilmeen muutos, josta on paljon puhuttu pelaajien kanssa.

- Viime viikolla se oli vähän aneeminen ja se johtuu tietysti erityisesti päävalmentajasta, joka ei ole saanut viestiä perille. Olen yrittänyt korjata sitä viestiä ja tuntuu, että se viesti on mennyt nyt tällä viikolla myös paremmin perille, Tuutti uskoo.

Liigacupin ottelu KuPS - FC Haka Lippumäen hallissa lauantaina 18.2. kello 15.00. Kaikki Liigacupin ottelut ovat nähtävillä myös Ruudussa suorina lähetyksinä.

Lisää uutisia