AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.06 // 9.2.2023

"Tullut koko ajan tärkeämmäksi pelisysteemissämme" - SJK ja Nooa Laine pidensivät sopimustaan

"Tullut koko ajan tärkeämmäksi pelisysteemissämme" - SJK ja Nooa Laine pidensivät sopimustaan

Nooa Laine on noussut tärkeään rooliin SJK:ssa. (Kuva: Mika Alavesa / SJK)

SJK ja nuori keskikenttäpelaaja Nooa Laine ovat solmineet uuden pelaajasopimuksen, joka kestää kauden 2024 loppuun. Sopimuksessa on lisäksi optio kaudesta 2025.

Uusi pelaajasopimus korvaa voimassa olleen, tämän kauden loppuun kestävän sopimuksen. 20-vuotias, Suomen U21-maajoukkueeseen tänä talvena noussut Laine aloittaa SJK:ssa jo kolmannen kautensa.

– SJK on mielestäni hyvä paikka olla tällä hetkellä, ja olen viihtynyt täällä hyvin. Koen, että tämä ympäristö tukee vielä kehittymistäni ja tietenkin tavoitteena on joku päivä päästä vielä eteenpäin täältä, sanoo Nooa Laine.

– Pre-season on myös mennyt hyvin. Ollaan nyt treenattu kovaa ja olen tykännyt siitä, Laine kertoo.

Jyväskylässä 22. marraskuuta vuonna 2002 syntynyt Laine on JJK:n kasvatti. Pelipaikaltaan hän on keskikentän keskustan pelaaja. SJK Akatemiaan Laine siirtyi HJK:n Klubi 04:n riveistä, jonne siirtyi kasvattajaseuransa riveistä kaudeksi 2019. Ennen tuota Laine ehti pelata Ykkösessä JJK:n paidassa peräti 15 ottelua, vaikka oli vasta 15-vuotias. SJK-ura alkoi ensin SJK Akatemian mukana Kakkosessa kaudella 2021, mutta jo samalla kaudella syntyi Veikkausliigadebyytti HJK:a vastaan pelatussa kotiottelussa. Samalla kaudella syntyi myös debyyttimaali Veikkausliigassa, kotiottelussa IFK Mariehamnia vastaan. Kaikkiaan pelejä SJK:n paidassa Veikkausliigassa on kasassa 40 ja niissä on syntynyt kaksi maalia.

Kaudella 2022 Nooa Laine onnistui maalinteossa myös eurokentillä, tehden upean osuman norjalaisen Lillestrøm SK:n verkkoon vierasottelussa. SJK:n lisäksi Laine on pelannut 16 ottelua SJK Akatemian riveissä ja osunut myös siellä kaksi kertaa. Laine on edustanut Suomea poikamaajoukkueissa, ja hänet valittiin tänä talvena mukaan Suomen U21-maajoukkueen harjoitusleirille. Laine voisi halutessaan edustaa myös Malesian maajoukkueita, sillä hänen isänsä on kotoisin Malesiasta. Laine onkin käynyt pelaamassa yhden epävirallisen ottelun Malesian Olympiajoukkueen mukana. Nyt solmittu jatkosopimus SJK:n kanssa, pitää Laineen seurassa siis ainakin kauden 2024 loppuun saakka.

– Tulevilta kausilta odotan tietenkin joukkueen kanssa menestystä ja sitä, että taisteltaisiin kärkisijoista. Omia henkilökohtaisia tavoitteita on pelata viikosta toiseen korkealla tasolla, ja olla Veikkausliigan kärkeä omalla pelipaikallani, paaluttaa Laine tavoitteitaan.

Myös SJK:n valmennusjohto iloitsee Laineen jatkosopimuksesta, ja allekirjoittaa Laineen näkemykset hänen tavoitteistansa ja kuluvan talven sujumisesta.

– Olemme iloisia, että pystymme palkitsemaan uudella sopimuksella pelaajan, joka on viimeisen vuoden aikana esiintynyt loistavasti riveissämme, sanoo SJK:n päävalmentaja Joaquin Gómez.

– Tämä prosessi, jonka aikana Nooa on kehittynyt pelaajana, on sujunut mielestäni todella hyvin. Siitäkin huolimatta, että hänen viime kauden pre-season ei mennyt täysin suunnitelmien mukaan ja hän kävi hetken SJK Akatemian mukana. Mutta siellä hän pääsi nostamaan itseluottamustaan ja kehittämään asioita, joissa oli vielä parannettavaa.

Gómez odottaa Laineen ottavan entistä isompaa roolia tällä kaudella.

– Nyt askel askeleelta Nooa on tullut koko ajan tärkeämmäksi meidän pelisysteemissämme. Hän pystyy pelaamaan eri rooleissa ja myös hieman eri pelipaikoilla. Hän on näyttänyt todellista paloa esiintyä paremmin ja kehittyä kaiken aikaa lisää. Ja juuri nyt Nooa on yksi tärkeimpiä pelaajiamme, ja yksi parhaiten harjoituskauden ja Liigacupin peleissä esiintyneitä pelaajiamme, Gómez kertoo.

– Odotamme tämän kehityksen jatkuvan ja autamme Nooaa siinä kaikin tavoin. Uskon, että hänellä on todella hieno tulevaisuus edessään, pohtii Gómez vielä lopuksi.


Lähde: SJK:n tiedote
Lisää uutisia