AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.05 // 4.2.2023

AC Oululle hyviä uutisia lauantain KuPS-otteluun - Yanga Baliso jo rivissä ja paperiasiat etenevät

AC Oululle hyviä uutisia lauantain KuPS-otteluun - Yanga Baliso jo rivissä ja paperiasiat etenevät

Yanga Baliso pääsee tekemään debyyttinsä AC Oulussa. (Kuva: Juha Tamminen)

AC Oulun taival Liigacupissa jatkuu lauantaina Kuopion suunnalla, kun vastaan asettuu aina vaikea vastustaja KuPS.

Viime kaudella AC Oulu ei voittoa keltamustista saanut, eikä muutenkaan vähään aikaan. Edellinen voitto on kaudelta 2011 Liigacupin ottelussa, joka päättyi 1-0 oululaisten voittoon Heinäpään Jalkapallohallissa.

Joukkueet ovat toisilleen tuttuja ja edellinen kohtaaminen oli viime joulukuussa samassa paikassa kuin tämän iltapäivän ottelu. Tuolloin pelattiin viimeinen harjoitusottelu ennen joulutaukoa, joka päättyi kuopiolaisten 2-1 voittoon. Muutoksia on sittemmin tapahtunut kummallakin.

- KuPSissa on päävalmentaja vaihtunut, samoin useampi runkopelaaja on lähtenyt. Uusia pelaajia on useampia, osa heistä ei ole kuitenkaan vielä pelannut. Kuinka iso muutos joukkueen pelitapaan tulee, on yhden pelin perusteella vielä arvoitus, AC Oulun valmennusryhmän jäsen Rauno Ojanen toteaa.

AC Oulun riveistä kuuluu positiivisia uutisia, kun yksi oleskelulupien kanssa taistellut pelimies on saatu jo harjoituksiin maanantaista lähtien. Yanga Baliso on päässyt Suomeen ja aloittanut harjoittelun joukkueen kanssa. Edelleen ovat poissa Yann Affi ja Cristhian Valencia, mutta kummankin asiat ovat edistyneet. Affille on myönnetty jo oleskelulupa, mutta asiakirjat matkustamista varten on toimituksessa, joten menee ainakin ensi viikkoon ennen kuin pelimies saadaan maahan. Valencian asia on päässyt odotuksesta käsittelyyn, joten siltäkin rintamalta voidaan odottaa hyviä uutisia lähiaikoina. Muut varmat poissaolijat ottelusta ovat Rony Huhtala, Jere Kallinen ja Rasmus Karjalainen.

Laivastonsiniset lähtevät oletetusti lauantaihin samanlaisella sapluunalla ja kokoonpanolla, kuin viikko sitten Ilvestä vastaan. Nyt on valuvikoja omasta pelistä paikkailtu, joten on aika näyttää, miten hommat toimivat kivenkovaa KuPSia vastaan.

- Me lähdemme hakemaan omaa juttua ja kehittämään peliä edellisestä ottelusta. Helppoja ja turhia pallonmenetyksiä tuli aivan liikaa. Pallollinen muoto oli liian usein kadoksissa ja siitä johtuen emme olleet tasapainossa emmekä silloin pystyneet vastaprässäämään. Tilanteenvaihtoja tuli paljon eikä me pelattu vahvuuksillamme, Ojanen kertaa.

- Erityisesti tätä me lähdetään parantamaan ja jos myös puolustusmuoto pysyy joka tilanteessa tiiviinä, olemme tosi lähellä hyvää tulosta. Tosi kiva lähteä pelaamaan ja nähdä kuinka kahden hyvän joukkueen peli on kehittynyt viikon aikana.

Liigacupin ottelu KuPS - AC Oulu Lippumäen hallissa lauantaina 4.2. kello 15.00. Kaikki Liigacupin ottelut ovat nähtävillä myös Ruudussa suorina lähetyksinä.

Lisää uutisia