AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.05 // 3.2.2023

Ympyrä sulkeutuu - Riku Riski palaa TPS:n riveihin

Ympyrä sulkeutuu - Riku Riski palaa TPS:n riveihin

Kuva: TPS

Miesten Ykkösen kauteen valmistautuva Turun Palloseura vahvistuu kovan tason paluumuuttajalla, kun laitahyökkääjä Riku Riski palaa TPS:ään 2+1-vuotisella sopimuksella.

Riski aloitti aikanaan ammattilaisuransa juuri TPS:ssä. Hän pelasi seurassa vuodet 2006–2010, jonka jälkeen tie vei ulkomaan kentille ja A-maajoukkueeseen. Viimeiset viisi vuotta Riski on edustanut Helsingin Jalkapalloklubia.

– Minulla on paljon hyviä muistoja Tepsistä. Arvostan sitä, mitä olen Tepsiltä pelaajana saanut. Täällä luotiin aikanaan se pohja ammattilaisuralleni. Kyllä se on aina mielessä ollut, että olisi hienoa vielä joskus palata Tepsiin, ja tuntuu tosi hyvältä, että se paluu nyt toteutuu, Riski sanoo.

TPS:n joukkueeseen 33-vuotias Riski tuo aimo annoksen kokemusta. Hänellä on kokemusta Puolan, Ruotsin, Norjan ja Skotlannin pääsarjoista. Riski on pelannut 26 A-maaottelua ja viimeistellyt niissä neljä maalia.

– Olen saanut nähdä ja kokea paljon jalkapalloammattilaisena, ja pystyn varmasti sitä kautta tuomaan nuoreen joukkueeseemme oman lisäni olemalla oma itseni sekä kentällä että sen ulkopuolella. Kentälle tuon nopeutta, oveluutta ja taitoa, ne ovat ne minun vahvuuteni pelaajana.

Riski on voittanut TPS:n paidassa kolme SM-pronssia sekä Suomen Cupin mestaruuden vuonna 2010. Riski odottaa innolla sitä, että saa vetää TPS:n mustavalkoraidallisen pelipaidan päälleen ja auttaa seuraa omalla panoksellaan.

– Kokonaisuutena näen rohkaisevana merkkinä oikeasta suunnasta sen, että joukkueessamme on nuorta voimaa ja TPS-kasvatteja. Siitä lähdetään, että me kokeneet pelaajat pystymme kantamaan oman vastuumme ja autamme osaltamme nuoria pelaajia ottamaan seuraavat askeleet eteenpäin. Yhdessä tehdään töitä sen eteen, että saavutetaan voittoja ja seura menee eteenpäin.

TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen on Riskille tuttu valmentaja jo nuoruusvuosilta Tepsistä. Laurikainen toimi seurassa valmennuksen johtajana, kun Riski otti TPS:n akatemiapelaajana ensimmäisiä askeleitaan kohti jalkapalloammattilaisuutta.

– Jos puhutaan puhtaasti urheilullisesta puolesta, niin Rikun paluu merkitsee sitä, että saamme joukkueeseen kokeneen ja monipuolisen huippupelaajan, joka pystyy pelaamaan molemmilla laidoilla ja myös kärjessä. Hänen pelinsä taso on edelleen tosi korkeaa luokkaa. Harjoituskentällä hän on meidän nuorille pelaajillemme erinomainen esimerkki siitä, miten rutinoitunut ammattilaispelaaja hoitaa kaiken viimeisen päälle, Laurikainen summaa Riskin paluun merkitystä.

– Seuralle on totta kai iso juttu, että kunnioitettavan uran maailmalla ja maajoukkueessa tehnyt oma poika palaa kotiin. On hienoa saada Rikun kaltainen pelaaja ja persoona takaisin. Hän on viimeisen päälle hyvä joukkuepelaaja, Laurikainen jatkaa.

Lisää uutisia