AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.05 // 3.2.2023

"Koko ajan menemme eteenpäin" - Ilves hamuaa voittoa Liigacupin Pirkanmaan derbystä

"Koko ajan menemme eteenpäin" - Ilves hamuaa voittoa Liigacupin Pirkanmaan derbystä

Ilves on lauantaina vieraana kotihallissaan. (Kuva: Jussi Rämä)

Ilveksen toinen Liigacupin ottelu on myös vierasottelu, vaikkakin pelipaikkana on tuttu Pirkkahalli. Haka isännöi nimittäin lauantaina pelattavaa Liigacupin ottelua.

Liigacupin avauskierroksella Ilves pelasi Oulussa 0-0 tasapelin ja Haka puolestaan hävisi vieraskentällä VPS:lle 2-1. Mikäli joukkueet mielivät päästä Liigacupissa eteenpäin, on lauantaina otettava mielellään täysi pistepotti.

Ilves pelasi Oulussa hyvän ottelun, mutta hyvistä maalipaikoista huolimatta ottelu päättyi 0-0 lukemiin. Hakan Liigacupin avausottelussa VPS karkasi 2-0 johtoon. Haka onnistui lopussa kaventamaan kaukolaukauksella, mutta lopulta VPS vei ottelusta voiton. Haka on muutoinkin vielä kauden avausvoittoa, sillä harjoitusotteluissa HJK oli 4–0 parempi ja JäPS:aa vastaan pelattu harjoitusottelu päättyi 3–3 tasapeliin.

Ilveksen päävalmentaja Toni Kallio odottaa paikallisottelua ja sen tuomaa lisäjännitystä. Ilveksen peli paranee peli peliltä, kuten pre-seasonilla kuuluukin.

– Tässä nyt mennään viidettä harjoitusviikkoa ja koko ajan menemme eteenpäin. Olemme käyneet harjoituksissa läpi uusia juttuja, mitä halutaan nähdä lauantain pelissä. Hyvillä mielillä lähdetään otteluun, ei ole mitään isompia murheitakaan. Pieniä kolhuja ja lieviä lihasvammoja joukkueessa on lisäksi flunssaa on ollut liikkeellä jonkun verran, mutta suurimmaksi osaksi ollaan ihan terveitä.

Avauspeli Oulussa oli jo paljon parempaa tekemistä kuin harjoituspeleissä, mutta toki parannettavaa vielä riittää.

– Kokonaisuutena puolustusmuoto ja ne hetket milloin prässätä, toimivat jo ihan ok-tasolla. Vielä tuli kuitenkin yksittäisiä herpaantumisen hetkiä, jolloin muoto hajosi ja Oulu sai muutaman paikan luotua. Tietynlainen kontrolli pallon kanssa olisi välillä voinut olla parempaa. Hyökkäyspäässä oli hyviä aloitteita, kombinaatioita sekä maalipaikkoja, siihen olimme tyytyväisiä vaikkei maaliin asti palloa saatukaan.

Vastustajan vaihtuminen sinällään ei aiheuta muutoksia Ilveksen omaan pelaamiseen, mutta tiettyjä seikkoja Köpi haluaa käydä pelaajien kanssa läpi.

– Isossa kuvassa ei vastustajan vaihtuminen vaikuta meidän tekemiseemme. Totta kai otamme huomioon sen, että Haka on lähtökohtaisesti pelannut kolmella topparilla, kun taas Oulu pelasi neljän alakerralla. Se tarkoittaa tiettyjen taktisten juttujen ymmärtämistä ja toteuttamista, mitä meidän pitää käydä läpi. Enemmän vastustajan vaihtuminen näkyy mentaalipuolella, kyseessä on kuitenkin paikallispeli.

Ilveksen kokoonpanossa on lauantaina mukana jo Oulussakin pelannut ghanalaistoppari Mohammed Umar. Viime viikolla paluun Ilvekseen tehnyt Lauri Ala-Myllymäki saattaa myös olla mukana joukkueen kokoonpanossa.

Liigacupin ottelu FC Haka - Ilves Pirkkahallissa lauantaina 4.2. kello 14.45. Kaikki Liigacupin ottelut ovat nähtävillä myös Ruudussa suorina lähetyksinä.

Lisää uutisia