AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.05 // 1.2.2023

Arian Kabashi jatkaa FC Lahdessa – ”Minä uskon tähän joukkueeseen”

Arian Kabashi jatkaa FC Lahdessa – ”Minä uskon tähän joukkueeseen”

Arian Kabashi nähdään FC Lahden alakerrassa myös ensi kaudella. (Kuva: Juha Tamminen)

Kesken viime kauden FC Lahden sarjapaikkaa pelastamaan saapunut sveitsiläiskosovolainen toppari Arian Kabashi jatkaa Lahdessa myös tulevalla kaudella.

Viime kaudella 26-vuotias toppari pelasi yhdeksän liigaottelua ja molemmat karsintaottelut alusta loppuun. Kabashin sopimus on yksivuotinen. Sveitsin Sierressä syntynyt Kabashi siirtyi kotikylänsä kasvattajaseurasta sveitsiläiseen suurseuraan FC Sioniin.

Sionissa Kabashi sai kolmen kauden aikana hajaminuutteja esiintyen pääsarjassa 12 kertaa. Viimeisellä Sveitsin kaudellaan hän sai enemmän peliaikaa, mutta loukkaantuminen sotki topparin kautta. Sveitsiläinen siirtyi viime kesän siirtoikkunassa vahvistamaan FC Lahtea tuoden taitojensa lisäksi annoksen periksiantamattomuutta. Kabashi näytti heti ensiminuuteista olevansa vahvistus Veikkausliigaan.

– Olen iloinen paluustani Lahteen. Liityn joukkueeseen, jonka tunnen. Odotan jo, että pääsen takaisin kentälle töihin. Arvostan Lahtea myös kaupunkina, koska kaikki löytyy helposti. Tapasin mukavia ihmisiä ja pidin kävelystä rantamaisemassa. Tulevalla kaudella meidän täytyy tehdä asiat paljon paremmin. Onneksi aikaa on viikkoja, jotta voimme valmistautua ja taistella jopa mestaruudesta. Joukkueella on laatua sijoittua korkealle. Minä uskon tähän joukkueeseen, Kabashi kertoo seuran sivuilla.

Myös FC Lahden päävalmentaja Mikko Mannila on tyytyväinen jatkosopimukseen. Mannilan mukaan Kabashi antoi itsestään positiivisen kuvan viime syksynä. Mannila pitää myös siitä, että Kabashi on ehtinyt jo viime vuonna sopeutumaan Lahteen ja seuraan.

– Hän antoi positiivisen kuvan itsestään viime syksynä. Hän pelasi joukkueelle. Hänellä on kyky puolustaa ja halusimme hänet jo heti kauden jälkeen. Asiat eivät kuitenkaan aina mene niin kuin me haluamme, mutta hyvä, että tämä sopimus tuli nyt. Hän tietää mihin tulee, joten siitä jää yksi porras välistä pois ja hän sopeutuu joukkueeseen hyvin, Mannila iloitsee.

Lisää uutisia