AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.04 // 27.1.2023

"Kaksi voittoa oli kova suoritus" - U17-pojilla onnistunut maaotteluviikko

"Kaksi voittoa oli kova suoritus" - U17-pojilla onnistunut maaotteluviikko

Kuva: Juha Tamminen

U17-poikien maajoukkue voitti Belgian torstaina Helsingissä pelatussa kaksoismaaottelun jälkimmäisessä osassa.

Torstain ottelussa Julius Körkkö osui avausjaksolla kahdesti, ja 3–2-voittomaalin viimeisteli Julius Paananen. Näin Suomi otti toisen voiton tiistain 2-0-tuloksen jatkoksi.

Vaikka Belgia ei ollut liikkeellä ykkösnyrkillään, päävalmentaja Erkka V. Lehtola piti voittoja suuressa arvossa. Samuel Pasasta lukuun ottamatta koko avauskokoonpano muuttui tiistaista täysin – avauksessa oli monia pelaajia, jotka eivät olleet pelanneet toistensa kanssa juuri lainkaan. Myös Pasasen oli määrä aloittaa penkiltä, mutta Daniel Riihilahti ei pystynyt pelaamaan loukkaantumisen takia.

– Tiedämme, että Belgia saa jalkeille vielä kovemman joukkueen, mutta tässäkin nipussa oli todella hyviä pelaajia – kaksi voittoa oli kova suoritus. Teimme suuria muutoksia ensimmäiseen peliin, ja se näkyi hieman ensimmäisellä jaksolla, mutta pelaajat suoriutuivat kokonaisuudessa hyvin. Onnistuimme monessa asiassa ja olisimme voineet tehdä enemmänkin maaleja, Lehtola sanoi Palloliiton verkkosivuilla.

– Oli hienoa nähdä, että pelin aikana tapahtui oppimista. Asenteesta homma ei ole koskaan jäänyt kiinni tämän joukkueen kanssa, ja kaikki heittäytyivät täysillä peliin. Moni pelaaja antoi erinomaisia näyttöjä – yhtenä onnistujana voi mainita Julius Körkön, joka todella osaa potkaista. Hän näytti upeaa esimerkkiä muille.

Maajoukkuetapahtuma oli Lehtolan mukaan kokonaisuudessaan onnistunut, ja joukkue on nyt astetta valmiimpi maaliskuun EM-jatkokarsintaturnaukseen – Minihuuhkajat saa vastaansa isäntämaa Turkin lisäksi Espanjan ja Saksan. Kahdeksan lohkovoittajaa sekä seitsemän parasta lohkokakkosta etenevät EM-lopputurnaukseen.

– Nämä ottelut valmistivat meitä etenkin Espanja-peliin. Espanja tulee olemaan vielä kovempi vastustaja, mutta se on samantyyppinen joukkue kuin Belgia. Meillä on vielä yksi tapahtuma ennen karsintoja, ja tästä on hyvä jatkaa sitä kohti.

Lisää uutisia