AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.04 // 26.1.2023

Petri Viljanen erotuomariksi Kreikan Cupin puolivälierään

Petri Viljanen erotuomariksi Kreikan Cupin puolivälierään

Petri Viljanen sai hienon kunnianosoituksen. (Kuva: Juha Tamminen)

Suomalainen erotuomarikolmikko Petri Viljanen, Mika Lamppu ja Riku Vihreävuori tuomitsevat tänään Kreikan Cupin puolivälieräottelun.

Erotuomari Petri Viljanen on kutsuttu tuomitsemaan Kreikan Cupin puolivälieräottelu, jossa toisensa kohtaavat Panathinaikos ja PAOK. Kyseessä on puolivälierän toinen osaottelu ja se pelataan 26.1. Ateenassa Apostolos Nikolaidis Stadionilla. Ottelussa avustavina erotuomareina toimivat Mika Lamppu ja Riku Vihreävuori.

- Totta kai Eurooppa-liigan lohkovaiheen ottelu on ollut mahtava kokemus, mutta kyllä tämä nousee ykköseksi. Kreikan Cupin ottelu on hieno osoitus siitä, että pärjään tällä tasolla ja että suomalaisessa erotuomaritoiminnassa tehdään asioita oikein, tuumii Viljanen Palloliiton verkkosivuilla.

Suomalaisista erotuomareista aiemmin Kreikassa huippuotteluita on viheltänyt Mattias Gestranius, joka tietää, kuinka kovasta ja vaativasta ottelusta on kyse.

- Petri saa tärkeää kokemusta erilaisesta jalkapallokulttuurista ja erilaisista pelaajista. Olemme otettuja, että Petri kutsuttiin tuomitsemaan tämä huippuottelu. Suomalaiseen erotuomariosaamiseen selkeästi luotetaan, sanoo nykyisin Palloliiton huippuerotuomareiden valmentajana toimiva Gestranius.

Kreikan Cupin otteluissa on myös videoerotuomari. VAR-kokemuksen kerryttäminen onkin erittäin tärkeää suomalaiselle erotuomarikolmikolle, sillä UEFA edellyttää kilpailuissaan erotuomareilta kokemusta VAR-otteluista. Viljasella onkin tähtäimessä jatkossakin kansainväliset huippuottelut.

- Tavoitteeni on päästä erotuomariurallani niin pitkälle kuin rahkeet riittävät. Matten jalanjäljissä on hyvä kulkea, yritän päästä yhtä pitkälle ja mieluummin vähän pidemmälle. Kiitos työnantajalleni Boliden Harjavalta Oy:lle, joka antamillaan vapaapäivillä mahdollistaa erotuomaroinnin kansainvälisillä kentillä.

Lisää uutisia