AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.04 // 26.1.2023

"Mahtava kokemus pelata edustuksen kanssa" - hyökkääjälupaus David Ezeh nautti HJK-debyytistään

"Mahtava kokemus pelata edustuksen kanssa" - hyökkääjälupaus David Ezeh nautti HJK-debyytistään

Kuva: Juha Tamminen

HJK-hyökkääjä David Ezeh on parhaillaan U17-maajoukkueen leirillä ja hän onnistui myös maalinteossa leirin ensimmäisessä ottelussa Belgiaa vastaan.

Helmikuussa 17 vuotta täyttävän hyökkääjän vuosi on lähtenyt mainiosti käyntiin myös HJK:n paidassa. Ezeh nousi Klubin avaukseen kauden ensimmäisessä harjoitusottelussa, joka päättyi helsinkiläisten 4–0-voittoon FC Hakasta – Ezeh viimeisteli kaksi osumaa. Tätä ennen HJK oli tiedottanut Ezeh'n jatkosopimuksesta, joka ulottuu kauden 2025 loppuun.

– Oli mahtava kokemus pelata edustuksen kanssa. Olen treenannut heidän kanssaan pari viikkoa, ja se on ollut sekä haastavaa että kehittävää aikaa. Ero Kakkosen vauhtiin on tosi iso – pelaajien laatu on todella korkea. Virallinen debyytti edarissa on totta kai koko ajan mielessäni, mutta se tulee sitten ajallaan, Ezeh pohtii Palloliiton verkkosivuilla.

IF Gnistania ja HPS:aa nuorempana edustanut Ezeh on herättänyt mielenkiintoa monissa ulkomaalaisissa seuroissa. Hyökkääjä kävi aiemmin talvella tanskalaisseura Midtjyllandin testissä ja pelasi kahden viikon aikana kolme harjoitusottelua.

– Testijakso oli hauska kokemus, ja treeneissä ja peleissä oli tosi nopea tempo. Sain otteluista hyvää palautetta, ja Midtjyllandilla on yhä kiinnostusta minua kohtaan. Tulevaisuuden tavoitteeni ovat tietenkin ulkomailla, mutta nyt keskityn täysillä olennaiseen ja nykyhetkeen.

Ezeh on tositoimissa jälleen torstaina, kun U17-pojat kohtaa Belgian toistamiseen. Ottelu Talin hallissa Helsingissä alkaa kello 15.30. Otteluun on vapaa pääsy – lisäksi ottelu näkyy suorana ja selostettuna Palloliiton YouTube-kanavalla.

Lisää uutisia