AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.04 // 26.1.2023

Huuhkajaväriä KuPS-hyökkäykseen - Jasse Tuominen sopimukseen

Huuhkajaväriä KuPS-hyökkäykseen - Jasse Tuominen sopimukseen

Jasse Tuominen iski ikimuistoisen maalin Liechtensteinia vastaan syksyllä 2019. (Kuva: Juha Tamminen)

Kuopion Palloseura on tehnyt uuden merkittävän pelaajasopimuksen tulevaa pelikautta 2023 varten. KuPS ja hyökkääjä Jasse Tuominen ovat allekirjoittaneet yksivuotisen pelaajasopimuksen, joka ulottuu sarjakauden 2023 loppuun saakka.

Tuominen aloitti oman Veikkausliigapelaajan uransa FC Lahdessa 2013. Hän pelasi yhteensä 34 liigaottelua tehden kymmenen liigamaalia pelikausilla 2013–2016, jonka jälkeen pelaajaura jatkui valko-venäläisseura BATE Borisovin riveissä. Tuominen siirtyi 2020 eteenpäin ruotsalaisseura BK Häckeniin, josta on ollut lainajaksolla norjalaisessa Tromsö IL:ssa.

Nyt 15 ottelussa Huuhkajia edustanut Tuominen palaa Suomen Veikkausliigakentille Kuopion Palloseuran keltamustassa peliasussa.

Tuominen liittyy innokkain mielin uuden joukkueensa pelaajavahvuuteen ensi viikon maanantaina.

- Hienoilla fiiliksillä palaan takaisin Suomeen. Monta vuotta takana ulkomailla ja olen ehtinyt saamaan monenlaisia kokemuksia maailmalta. Kuopio pystyi tarjoamaan minulle kokonaisvaltaisen paketin, jossa on mukana olosuhteet ja roolitus. Kuopion Palloseuran pelitapa sopii hyvin minun näkemykseeni pelistä. En malta odottaa, että pääsen aloittamaan keltamustien väreissä, kommentoi Tuominen paluutaan Veikkausliigaan.

KuPS-valmennuksen kiikareihin Jasse Tuominen löytyi pelaajaprofiilikorttien avulla.

– Tarkennettujen pelaajaprofiilikorttien myötä aloitimme valmennustiimin kanssa etsimään profiiliin sopivaa hyökkääjää ja Jasse Tuominen löytyi listallemme nopeasti. Jasselta löytyy kaikki priorisoidut valmiudet ja ominaisuudet mitä etsimmekin, kertoo päävalmentaja Pasi Tuutti.

– Olen tosi iloinen, että pääsemme aloittamaan yhteisen matkan juuri Jassen kanssa. Hänen monipuolisuutensa hyökkääjänä tulee olemaan monelle yllätys, mutta meidän tapaamme tuo kyky sopii erinomaisesti, kertoo Tuutti.

Lisää uutisia