AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.04 // 26.1.2023

FC Hakan Sihvonen tyytyväinen viime kauteen – ”Varmaan parasta futista omalla urallani”

FC Hakan Sihvonen tyytyväinen viime kauteen – ”Varmaan parasta futista omalla urallani”

Atte Sihvonen pelasi vahvan kauden viime vuonna. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Haka palasi viime kaudella ryminällä Veikkausliigan huipulle sijoituttuaan sarjassa neljänneksi ja palaten takaisin eurokentille. Atte Sihvonen lukeutui läpi kauden Hakan avainpelaajien joukkoon.

Sihvonen siirtyi viime vuonna Hakaan TPS:sta ja otti nopeasti paikkansa koskilaisten keskikentän pohjalla. Hän teki myös yhden Hakan kauden tärkeimmistä osumista, kun hän puski Eurolopputurnauksen finaalin kotiottelussa maalin sinetöiden Hakalle paikan eurokentille täksi kaudeksi.

- Oli kyllä onnistunut kausi. Itseltäni varmaan parasta futista omalla urallani ja luulen, että monilla muilla oli sama fiilis. Oli tosi hyvä kausi, Sihvonen palaa vielä viime kauden tunnelmiin Hakan sivuilla.

Sihvosella on alkamassa toinen kausi Hakassa ja pääsee hyvistä lähtökohdista aloittamaan vuoden.

- Tietyllä tapaa se oli helpompaa aloittaa toinen kausi. Uutena pelaajana on hieman erilainen jännitys ja uudenlainen kokemus. Siinä mielessä nyt oli helpompi tulla mukaan. Nyt voi painaa töitä preseasonilla ja kiva päästä hommiin.

- Nyt olemme keskittyneet aika paljon fyysiseen puoleen, mutta olemme käyneet myös vähän taktiikkaa läpi. Nyt mennään pääasiassa kuitenkin fysiikka edellä, että saadaan koneet kisakuntoon.

Sihvosen mukaan harjoituksissa on ollut hyvä tunnelma.

- Hyvin on lähtenyt käyntiin. Joitain pelaajia viime kaudesta on lähtenyt ja porukka on vähän sekoittunut. Uudet kaverit ovat vaikuttaneet päässeen helposti sisään. Kaikkiaan positiivinen meininki ja kaikki ovat hyvällä innolla mukana.

Sihvonen tietää omasta kokemuksestaan, että uusille pelaajille Haka on avoin ympäristö tulla.

- Tuntuu, että tähän porukkaan on helppo päästä mukaan. Niin se oli ainakin omalta kohdaltani.

Hakan kilpailukausi käynnistyy lauantaina, kun Liigacup pyörähtää Hakan osalta käyntiin VPS:n vieraana. Fennia Arenalla pelattava ottelu alkaa kello 17.45.

Lisää uutisia