AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.02 // 11.1.2023

"Maajoukkuekutsu tuo lisää boostia kauteen" - Ilveksen Felipe Aspegrenille Huuhkajadebyytti 28-vuotiaana

"Maajoukkuekutsu tuo lisää boostia kauteen" - Ilveksen Felipe Aspegrenille Huuhkajadebyytti 28-vuotiaana

"Felppu" palasi Ilvekseen alkaneelle kaudelle. (Kuva: Juha Tamminen)

Laitapuolustaja Felipe Aspegren pääsi debytoimaan Huuhkajissa maanantaina, kun hän tuli vaihdosta kentälle 65. minuutilla Suomen 2–0-tappioon päättyneessä Ruotsi-ottelussa.

28-vuotias Aspegren kuuluu Huuhkajien leiriryhmän kokeneempaan kaartiin, vaikka onkin ensimmäistä kertaa A-maajoukkueen matkassa.

– Maajoukkuekutsu tuli vähän yllätyksenä, mutta totta kai on ollut aina unelmana päästä A-maajoukkueeseen. Hyvillä fiiliksillä olen täällä, 220 Veikkausliiga-ottelua urallaan pelannut puolustaja sanoo.

Aspegren ei ollut uskoa keskustelevansa puhelimessa Huuhkajien päävalmentajan kanssa, kun Markku Kanerva soitti hänelle ennen leiriä.

– Tuli viesti, että voiko soittaa. Ajattelin heti, että se on joku kaverini, joka laittaa pilailuviestiä. Juteltiin siinä 15 minuuttia ja varmaan 15 minuuttia siihen meni, että yritin kuunnella, kuka kaveri sieltä soittaa.

Aspegren on monikäyttöinen puolustuspään pelaaja, jolta luonnistuu Huuhkajien paljon käyttämä wingbackin rooli.

– Tuon tänne rauhallisuutta pallollisena ja persoonana varmaan ihan sitä samaa. Sellaista rauhallista ja leppoista meininkiä, Aspegren sanoo itsestään pelaajana ja persoonana.

Aspegren pelasi viime kaudella SJK:ssa, mutta palaa nyt aiemmin pitkään edustamansa Ilveksen riveihin. Kokemus Huuhkajista tuo lisäintoa myös seurajoukkuearkeen.

– On ollut vähän vaikeaa viime vuosina, mutta nyt seuraavaan kauteen maajoukkuekutsu tuo totta kai lisää boostia. Halu kehittyä ja näyttää osaamista on kyllä suuri – kyllä tämä tuo lisää sitä.

vko.25 // 21.6.2024
Lisää uutisia