AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.02 // 9.1.2023

Haka vahvisti rivejään maaliahneella hyökkääjällä

Haka vahvisti rivejään maaliahneella hyökkääjällä

Tehtaan kentän uusi kärkimies. (Kuva: FC Haka)

FC Haka ja Kristian Yli-Hietanen, 26, ovat allekirjoittaneet 1+1 -vuotisen pelaajasopimuksen.

Hyökkääjä siirtyy Valkeakoskelle Käpylän Pallosta, minkä riveissä mies iski viime kaudella 12 osumaa pelaamissaan 21 ottelussa, ollen maalimäärällään Kakkosen A-lohkon kolmanneksi paras maalintekijä.

Yli-Hietanen pelasi Veikkausliigassa FC Lahden paidassa kaudella 2021 kaikkiaan 16 ottelussa tehden niissä yhden maalin. Hakan päävalmentaja Teemu Tainio näkeekin miehessä paljon potentiaalia ja pitää vierailua alemmalla tasolla onnistuneena ratkaisuna.

- Kristian on treenannut meidän kanssa muutaman viikon ja miehen asenne on juuri semmoinen, kuin me halutaan, Tainio toteaa FC Hakan tiedotteessa

- Minusta hän teki hyvä ratkaisun viime kaudella, kun uskalsi ottaa askeleen sarjaportaissa alaspäin Lahti -vuoden jälkeen ja paukutteli hienon määrän maaleja. Muutenkin pelasi hienon kauden KäPassa. Nyt meidän kanssa paluu Veikkausliigaan ja olen varma, että hän taistelee peliajasta meidän hyökkäyksessä. Pitkä talvi aikaa kehittää hänen ominaisuuksiaan henkilökohtaisesti ja myös iskostaa meidän pelilliset ajatukset hänelle, Tainio huomauttaa.

Kanadan ja Suomen kansalaisuudet omistava Yli-Hietanen siirtyi Suomeen vuonna 2021 Kanadan yliopistosarjan UBC Thunderbirdsista ja pelasi ensimmäisen kautensa Tampereen Pallo-Veikoissa. Nyt siis kakkosesta vauhtia hakenut hyökkääjä kokee itsekin ratkaisun vaikeana, mutta onnistuneena ja palaakin Veikkausliigan mielissään.

- Tottakai se tuntuu mahtavalta. Tämä on paikka, missä haluan pelata, joten on todella hienoa olla takaisin.

- Onhan se aina vaikea päätös mennä alemmaksi, mutta joskus on pakko tehdä näin. Samalla löysin oikean paikan ja projektin KäPasta, mikä innosti itseäni, niin tämä helpotti päätöstä. Ja se meni aivan, miten halusinkin sen menevän - halusin tehdä maaleja ja voittaa pelejä, ja siten siellä myös meni, Yli-Hietanen miettii.

Päätöstä Hakaan siirtymisessä ei tarvinnut edes miettiä ja tavoitteetkin ovat selvillä.

- Tämä on spesiaalipaikka Suomen futiksessa - kun tuli mahdollisuus tulla, niin päätös oli helppo. Tulin tänne tehdäkseni maaleja ja auttaakseni joukkuetta saavuttamaan tavoitteensa, missä ikinä minua tarvitaankaan, Yli-Hietanen pohtii.

- Meillä on kasassa erittäin kilpailukykyinen joukkue ja jokaisella on nälkää saavuttaa isoja asioita, mies näkee.

Kristian Yli-Hietasen sopimuksen myötä FC Hakalla on kasassa 19 pelaajasopimusta: Aatu Hakala, Niklas Friberg, Atte Sihvonen, Janne-Pekka Laine, Vigori Gbe, Stavros Zarokostas, Logan Rogerson, Eero-Matti Auvinen, Tino Purme, Konsta Mervelä, Thomas Saarinen, Oiva Laaksonen, Felix Lehtinen, Anthony Herbert, Tuure Siira, Henri Malundama, Oliver Whyte, Haymenn Bah-Traoré ja Kristian Yli-Hietanen.

Lähde: FC Hakan tiedote
Lisää uutisia