AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.01 // 2.1.2023

SJK vahvisti hyökkäystään - ​Nicaraguan maajoukkuepelaaja sopimukseen

SJK vahvisti hyökkäystään - ​Nicaraguan maajoukkuepelaaja sopimukseen

Jaime Moreno vahvistaa SJK:n hyökkäystä. (Kuva: SJK)

Nicaraguan maajoukkuehyökkääjä Jaime Moreno ja SJK ovat tehneet sopimuksen kaudesta 2023.

27-vuotias Moreno siirtyy Seinäjoelle vapaalla siirrolla ja sopimus allekirjoitettiin joulun välipäivinä. Sopimus kattaa kauden 2023 ja siinä on kahden vuoden optio tulevista kausista. Moreno siirtyy SJK-paitaan vapaalla siirrolla Paraguayn pääsarjaseura Sol De Américanasta, jossa hän ehti pelata syyskauden 2022. Sitä ennen, toukokuussa 2022 päättyneellä kaudella Moreno teki Nicaraguan pääsarjaseura Diriangén FC:n paidassa hulppeat 25 maalia 37 ottelussa ja juhli Nicaraguan mestaruutta.

Nicaraguan A-maajoukkueessa Morenolla on yhteensä 28 peliä ja niissä 7 maalia. Koko ammattilaisuralla pelejä on yhteensä 273 ja maaleja on syntynyt 98.

Moreno ei ole Euroopassa myöskään ensimmäistä kertaa, sillä nuorempana Moreno kävi Kyproksen pääsarjaseura AEL Limassolissa ja pelasi muun muassa Espanjan pääsarjassa pelanneen Málaga CF:n reservijoukkueessa. Hänellä on myös Italian passi.

– Pelikentällä olen soturi. Taistelen loppuun asti ja teen aina kaikkeni joukkueen eteen, kuvailee Jaime Moreno itseään pelaajana.

– Tämä on itselleni nyt uusi alku Euroopassa. Kun olin täällä viimeksi, olin todella nuori. Nyt olen tulossa parhaisiin vuosiini pelaajana, ja koen olevani kokeneempi, kypsempi sekä valmiimpi, joten tämä on hyvä aika aloittaa Euroopassa uudelleen. Minulla on nyt myös pelaajauraa takana Etelä-Amerikassa, joten tiedän mitä osaan ja mihin pystyn. Itseluottamukseni on paljon vahvempi.

Uuteen haasteeseen Seinäjoella Moreno tarttuu luottavaisena.

– Hyökkääjänä elän tietenkin maaleista, ja olen nyt kokeneempana myös valmiimpi käsittelemään niitä paineita mitä kärkipelaajaan kohdistuu. Kun hyökkääjälle tulee jakso, jolloin ei tule maaleja, hänet todella mitataan. Itse olen nyt paljon vahvempi käsittelemään näitä. Olen luottavainen, että maaleja tulee, Moreno jatkaa.

Lisää uutisia