AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.51 // 20.12.2022

Otto Huuhtanen sopimukseen - SJK vahvisti maalivahtiosastoaan

Otto Huuhtanen sopimukseen - SJK vahvisti maalivahtiosastoaan

Otto Huuhtanen siirtyy SJK:n riveihin. (Kuva: SJK)

22-vuotias maalivahti Otto Huuhtanen siirtyy SJK:n riveihin. 191-senttinen Huuhtanen on viettänyt juniorivuosiaan Englannin Newcastle Unitedissa ja pelannut Suomen poikamaajoukkueissa.

Viime kaudella Huuhtanen pelasi Ykkösessä Mikkelin Palloilijoiden riveissä 16 ottelua. Sopimus Mikkelissä päättyi kauden loputtua. Nyt solmittu sopimus SJK:n kanssa kattaa alkavan kauden ja siinä on optiot tulevista vuosista. Huuhtanen liittyi SJK:n harjoituksiin välittömästi.

- Keskusteltuani seuran kanssa ja pienen harkinnan jälkeen tulin siihen tulokseen, että tämä on oikea paikka tässä kohtaa. Kiva myös aloittaa heti joukkueen mukana harjoituksissa, sanoo Huuhtanen ensimmäisten harjoitusten jälkeen.

- Tavoitteenani on haastaa tällä kaudella peliajasta Veikkausliigassa, ja tulevaisuudessa päästä vielä takaisin ulkomaille, pohtii Huuhtanen tavoitteitaan.

Veikkausliigakokemusta Huuhtasella on HIFK:n riveistä kaudelta 2020.

Huuhtanen on ensimmäinen uusi vahvistus maalivahtiosastolle, jota johtaa tulevallakin kaudella maalivahtivalmentaja Luis Fernando Da Silva.

- Otto on mielestäni tosi hyvä maalivahti. Vielä nuori ja omaa paljon potentiaalia. Ja vaikka hän onkin vielä nuori, niin hänellä on jo paljon kokemusta, ulkomailtakin, joten uskon, että hän tulee auttamaan niin edustusta kuin SJK Akatemiaakin todella paljon, kertoo Luis Fernando.

Huuhtasen nimi nousi seuran sisäisissä keskusteluissa esille jo varhaisessa vaiheessa.

- Meiltä lähti viime kauden päätteeksi kaksi maalivahtia, ja olemme etsineet lisää vahvistusta tälle osastolle. Olemme seuranneet Oton pelaamista aiemmin, ja juttelimme sitten Richie Dormanin kanssa, että Otto voisi olla hyvä vaihtoehto meille. Nyt kun tulee akatemian alaisuuteen muutenkin yksi joukkue lisää, niin tarvitsemme maalivahteja lisää. Jatkossa kun on kolme miesten joukkuetta, niin tarvitsemme ainakin yhden tai kaksi vielä lisää.

- Meillä on kuitenkin todella lupaavia nuoria maalivahteja joukkueessa jo nyt, ja kun ajattelee, että kokenein maalivahti Markus Uusitalokin on vasta 25-vuotias, niin sekin on vielä todella nuori maalivahdiksi. Joten kyllä meillä on maalivahtiryhmässä todella paljon potentiaalia, Luis Fernando sanoo vielä.

Lähde: SJK:n tiedote
Lisää uutisia