AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.49 // 8.12.2022

Pikkuhuuhkajat voitokkaina Eerikkilässä - "Yhteistyömme lähti käyntiin loistavasti"

Pikkuhuuhkajat voitokkaina Eerikkilässä - "Yhteistyömme lähti käyntiin loistavasti"

Kai meriluoto osui Pikkuhuuhkajille. (Kuva: Byyri / Veikkausliiga)

Alle 21-vuotiaiden maajoukkue (2002 ja myöhemmin syntyneet) otti tällä viikolla ensimmäiset yhteiset askeleensa.

Pari viikkoa sitten nimetty valmennustiimi kokoontui Eerikkilässä maanantaina, ja pelaajat matkustivat paikan päälle seuraavana päivänä – joukkue vietti yhdessä tiiviit kolme päivää.

Yhteisleiri päättyi Pikkuhuuhkajien sekä urheilukoulun väliseen otteluun, jossa muutama U21-pelaaja pelasi urheilukoulun puolella. Pikkuhuuhkajat vei kamppailun lukemin 2–0 – maaleista vastasivat Kai Meriluoto sekä Topi Keskinen.

– Oli hienoa päättää leiri voittoon ja nollapeliin – treenaamme juuri sitä varten, että pärjäämme peleissä mahdollisimman hyvin. Korostamme sitä, että olemme kilpailuhenkisiä ja haluamme voittaa aina. Ensimmäisissä treeneissä huomasi, että useat pelaajat eivät olleet harjoitelleet edellisviikkoina, mutta tämän päivän peli näytti jo paremmalta, päävalmentaja Mika Lehkosuo toteaa Palloliiton verkkosivuilla.

– Ehdimme vetää kaikkiaan kolmet harjoitukset, joissa kävimme läpi pelaamistamme. Mielestäni treenit onnistuivat hyvin, ja pelaajilla oli hyvä keskittyminen sekä intensiteetti. Yksi leirin tavoitteista oli se, että pelaajat ja valmennustiimi tutustuvat keskenään, ja se toteutui. Kokonaisuutena tapahtumaa voi pitää erittäin onnistuneena.

Lehkosuon kokoamassa tiimissä oli sekä päävalmentajan entisiä kollegoita että ihmisiä, joiden kanssa hän ei ollut aiemmin työskennellyt. Lehkosuo antaa tunnustusta etenkin tiiminsä työmoraalista.

– Yhteistyömme lähti käyntiin loistavasti. Aloimme heti työstämään toimintatapojamme sekä vastuualueita ja löysimme nopeasti yhteisen sävelen. Tiimin kaikki ihmiset ovat erittäin pedantteja sekä ahkeria, eikä ketään tarvinnut patistella hommiin. Vedimme pitkiä päiviä ja nautimme toistemme kanssa työskentelystä, Lehkosuo sanoo.

Lisää uutisia