AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.48 // 4.12.2022

Hakan kannattajapalkinto Chopeen maljalla pitkät perinteet - "Ilman kannattajia jalkapallo ei ole mitään"

Hakan kannattajapalkinto Chopeen maljalla pitkät perinteet - "Ilman kannattajia jalkapallo ei ole mitään"

Hakan pelaajat ja kannattajat ovat toisiaan lähellä. (Kuva: Jussi Rämä)

Chopeen malja on vuosittain jaettava, Hakan kannattajien äänestämä vuoden pelaajan palkinto, joka on jaettu vuodesta 2006 eli Hakapeliittojen perustamisvuodesta alkaen.

Chopeen maljaksi palkinto nimettiin 2007, tapaturmaisesti kyseisenä vuonna kuolleen Hakapeliitan kunniaksi.

Tänä vuonna palkinto meni ylivoimaisella äänten enemmistöllä maalitykki Lee Erwinille, jolle palkinnon kävi viimeisen ottelun jälkeen ojentamassa Hakapeliittojen Mikko Koivisto. Mies kertoi skottihyökkääjälle myös palkinnon taustan luovutushetkellä.

– Erwin vaikutti silminnähden yllättyneeltä sen tarinasta ja luovutuksesta hänelle.

Kannattajille ja suurelle yleisölle palkinnon saaja ei kuitenkaan tullut yllätyksenä. Koivistolla itselläänkin on vahva mielipide siitä, kuinka hyvä pelaaja on kyseessä.

– Erwinin monipuolisuus teki hänestä niin hyvän. Hän teki 20 maalia, mutta oli alustamassa monta lisää sijoittumisillaan ja avaavilla syötöillään. Aivan ylikylän jalkapalloilija Veikkausliigaan!

Se, ettei Erwin jatka Hakassa, ei ollut Koivistolle iso yllätys, mutta uuden sopimuksen suunta yllätti miehen. Toki ymmärrystäkin löytyy, samoin, kuin positiivinenkin puoli asiassa.

– Suhtauduin Hakan mahdollisuuksiin optimistisesti, erityisesti kun Euro -paikka klaarattiin, mutta toisaalta realiteetit oli helppo tunnustaa ajoissa. Uskon, että toimisto teki kaikkensa Leen pitämiseksi Koskissa. Tärkeintä, ettei mennyt esimerkiksi Klubiin!

– Kaikkea hyvää Leelle, ei mulla ainakaan henkilökohtaisesti mitään miestä vastaan. Olisi hienoa nähdä hänet vielä Hakan paidassa.

Yleisesti ottaen pelaajien ja kannattajien välit ovat erityisen lämpimät ja myös Chopeen maljaa arvostetaan pelaajien keskuudessa.

– Olen käsityksessä, että pelaajat ottavat sen kunnianosoituksena. He ovat tehneet kauden aikana jotain sellaista erityistä, joka ei välttämättä näy tilastoissa, mutta on jäänyt kannattajien mieleen. Palkinnon saanut pelaaja on aina pelannut ja antanut itsestään Hakan logolle ja Valkeakoskelle.

– Palkinto toimii yksittäisenä isona symbolina pelaajien ja kannattajien välisessä siteessä. Ilman kannattajia jalkapallo ei ole mitään.

Lisää uutisia