AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.48 // 1.12.2022

Mikael Almén ja Inter sopimukseen - uusi ympäristö, tuttu valmentaja

Mikael Almén ja Inter sopimukseen - uusi ympäristö, tuttu valmentaja

Mikael Almén vaihtaa Interin sinimustiin väreihin. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Interin tuorein pelaajahankinta on Mikael Almén. 22-vuotiaan puolustajan sopimus kattaa turkulaisseurassa kaudet 2023 ja 2024.

Vasenjalkainen nuorukainen siirtyy Interiin vapaalla siirrolla, kun hänen sopimuksensa päättyi Ilveksen kanssa viime kauteen. Almén on edustanut tähän mennessä koko liigauransa Ilvestä, jossa tilastoihin on kertynyt kaikkiaan 68 ottelua muutaman viimeisen kauden aikana. Maalin makuun pituudeltaan 183-senttinen pelaaja on päässyt Veikkausliigassa neljästi.

Siirto tässä kohtaa uraa Interiin tuntui hänen mukaansa kaikkiaan hyvältä.

– Hetken sitä jouduin miettimään, mutta kun puhuimme asiasta Jallun kanssa, niin loppujen lopuksi päätös oli aika helppo.

– Pääsen vaihtamaan uuteen ympäristöön. Olen aina ollut Tampereella. Tämä tuntui jotenkin vain oikealta tähän väliin, Almén toteaa.

Hän on katsellut sinimustan pelaajaryhmän muodostumista innolla.

– Vaikuttaa hyvältä. Joukkueessa on hyviä uusia nuoria hankintoja. Odotan innolla.

– Tavoite on joukkueena pelata hyvä kausi ja saavuttaa menestystä. Henkilökohtaisesti haluan pelata paljon, nostaa vielä omaa tasoa ja auttaa Interiä menestymään, nuorten maajoukkueissakin pelannut Mikael heittää.

Kuten mieskin itse totesi, päävalmentaja Jarkko Wiss on ennenkin valmentanut häntä. Wiss arvostaa niitä ominaisuuksia, joita Almén tuo pelaajaryhmään.

– Totta kai hän on tuttu kaveri menneiltä vuosilta. Mikael tuli junioreista edustusjoukkueeseen. Hän omaa todella hyvän vasurin ja pystyy pelaamaan sekä laitapuolustajana että topparina. Vasenjalkaisuus antaa paljon mahdollisuuksia avaus- ja rakenteluvaiheessa. Suomesta kun katsotaan puolustuspään pelaajia, niin vasureita ei paljon ole, joten olemme todella iloisia että hän on päättänyt tänne tulla, "Jallu" kommentoi.

Lisää uutisia