AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.47 // 24.11.2022

​Pikkuhuuhkajien valmennustiimi julki - uusia nimiä mukana

​Pikkuhuuhkajien valmennustiimi julki - uusia nimiä mukana

Mika Lehkosuo on nimennyt tiiminsä Pikkuhuuhkajiin. (Kuva: Juha Tamminen)

U21-maajoukkueen uusi päävalmentaja Mika Lehkosuo on nimennyt valmennustiiminsä joukkueelle.

Tiimi uudistuu merkittävästi edellisistä EM-karsinnoista. Osalla valmentajista on aiempaa kokemusta juniorimaajoukkueista, mutta mukana on myös uusia nimiä.

– Gert Remmel on minulle tuttu valmentaja yli vuosikymmenen takaa, ja ehdimme tehdä yhteistyötä FC Hongassa. Olemme pitäneet tiiviisti yhteyttä vuosien saatossa. Myös uusi fysiikkavalmentaja Toni Huuhka on entinen kollegani. Työskentelimme vuoden ajan Kongsvingerissä, ja hän on todella ammattitaitoinen, Lehkosuo kehuu.

– Gert ja Tuomas Silvennoinen työskentelivät yhdessä Giorgione Calciossa – Tuomas on minulle uusi tuttavuus, mutta tiedän, mitä osaamista hän tuo tiimiimme. Gertille ja Tuomakselle on kaavailtu sellaista työnjakoa, että Gert on vierelläni penkillä ja Tuomas toimii katsomovalmentajana. On tärkeää, että he pystyvät kommunikoimaan sujuvasti pelin aikana, ja siksi on iso etu, että he tuntevat toisensa entuudestaan.

Maalivahtivalmentaja Eemeli Reponen, videoanalyytikko Tommi Helminen, lääkäri Jonne Väisänen ja huoltaja Ville Niemelä ovat työskennelleet viime vuosina eri poikien ja tyttöjen maajoukkueiden parissa. Väisänen ja maajoukkuemanageri Ville Sairanen olivat mukana myös kesäkuussa päättyneessä U21-projektissa (2000 ja myöhemmin syntyneet).

– Olen vuosien saatossa seurannut mielenkiinnolla Eemelin toimintaa sekä hänen tapaansa ajatella maalivahtivalmennuksesta. Maalivahdilla on iso merkitys pelinavaamisessa, ja meillä on siitä hyvin samanlaisia ajatuksia, Lehkosuo sanoo.

– Tommia, Jonnea ja Villeä en tunne henkilökohtaisesti, mutta heitä olen kuullut heistä paljon kehuja. Olen tehnyt tarkan taustatyön siitä, millaisia he ovat – käytin viimeisen parin kuukauden aikana paljon aikaa siihen, että sain kasaan haluamani tiimin. Lopputulos nähdään toki vasta silloin, kun tosipelit alkavat, Lehkosuo jatkaa.

– Olen erittäin tyytyväinen tiimiin, joka meillä on kasassa. On hienoa, että pääsemme tapaamaan kasvotusten vielä tämän vuoden puolella. EM-karsintojen alkuun on vielä pitkä aika, mutta on tärkeää päästä keskustelemaan toiminnastamme jo hyvissä ajoin, Lehkosuo viittaa joukkueen joulukuun leiriin.

Pikkuhuuhkajien uusi valmennustiimi:
Päävalmentaja: Mika Lehkosuo
Valmentaja: Gert Remmel
Valmentaja: Tuomas Silvennoinen
Maalivahtivalmentaja: Eemeli Reponen
Videoanalyytikko: Tommi Helminen
Fysiikkavalmentaja: Toni Huuhka
Lääkäri: Jonne Väisänen
Huoltaja: Ville Niemelä
Joukkueenjohtaja/maajoukkuemanageri: Ville Sairanen

Lisää uutisia