AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.47 // 24.11.2022

Oliver Whytelle jatkoa FC Hakassa

Oliver Whytelle jatkoa FC Hakassa

Jatkoa Valkeakoskella. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Haka on tehnyt uusiseelantilaisen Oliver Whyten kanssa uuden 1+1 -vuotisen sopimuksen. Seuralla ja keskikenttämiehellä oli jo ennestään optio kaudesta 2023, mutta nyt neuvoteltu sopimus pitää sisällään option myös kaudesta 2024.

Whyte, 22, saapui Hakaan tämän vuoden tammikuussa ja on viihtynyt Valkeakoskella hienosti.

– Erittäin menestyksekkään kauden jälkeen olen iloinen voidessani allekirjoittaa uuden sopimuksen Hakan kanssa. Olen todella nauttinut ajastani Hakassa ja olen saanut monia hyviä ystäviä joukkueen sisällä, joten mielestäni meillä on hyvä joukkuekulttuuri, Whyte toteaa Hakan verkkosivuilla.

– Parasta Valkeakoskella on Hakafood -kahvila ja järvet kesäisin.

Viime kaudella 23 Veikkausliigaottelussa esiintynyt hyökkäävä keskikenttämies teki kaksi maalia ja syötti kolme, joista yksi maukkaimmista oli varmastikin sivuvapari Tehtiksellä, mikä päättyi Lee Erwinin pään kautta lisäajan 3-2 -voittoon FC Interistä.

Tällä hetkellä muun joukkueen tavoin lomaileva Whyte odottaa jo tulevaa kautta nälkäisenä.

– Odotukset ensi kaudelle on jatkaa yrittämistä ja lujittamista yhdeksi Veikkausliigan mahtavimmista joukkueista ja edetä niin pitkälle, kuin voimme Euroopassa!

Vaikka uusiseelantilainen ei vielä lyönytkään täysin läpi Veikkausliigassa, niin päävalmentaja Teemu Tainio näkee miehessä piilevän potentiaalin.

– "Ollie" väläytteli viime kaudella ja toinen kausi on varmasti helpompi, kun tietää, mitä valmennus hakee.

– Odotamme todellista läpimurtoa ensi kaudella!

Hakan sopimuspelaajat kaudelle 2023: Aatu Hakala, Niklas Friberg, Atte Sihvonen, Janne-Pekka Laine, Vigori Gbe, Stavros Zarokostas, Logan Rogerson, Eero-Matti Auvinen, Tino Purme, Konsta Mervelä, Thomas Saarinen, Oiva Laaksonen, Felix Lehtinen, Anthony Herbert, Tuure Siira, Henri Malundama ja Oliver Whyte.

Lisää uutisia