AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.47 // 24.11.2022

FC Inter sopimukseen Darren Smithin kanssa – ”Mahtavaa olla takaisin Suomessa”

FC Inter sopimukseen Darren Smithin kanssa – ”Mahtavaa olla takaisin Suomessa”

Darren Smith pelasi kaudella 2021 FC Hongassa. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Inter on tehnyt kaksivuotisen pelaajasopimuksen hyökkääjä Darren Smithin kanssa. 26-vuotias eteläafrikkalainen pelasi viime kaudella Marokon pääsarjaseura FAR Rabatin organisaatiossa.

Tätä ennen hyökkääjä teki itsensä tunnetuksi Suomen kentillä EIF:ssä ja FC Hongassa. Kaudella 2020 hän juhli Ykkösen maalikuninkuutta tehtailtuaan 18 osumaa. Miehen uran ensimmäinen kausi Veikkausliigassa tuotti puolestaan kahdeksan maalia 24 otteluun kauden 2021 Hongassa.

Maalintekotaidon lisäksi pituudeltaan 176-senttisen Smithin vahvuuksiin kuuluu erityisesti sähäkkä liike. Hän tulee Interiin iloisin mielin ja kertoo arvostavansa seuraa.

– Mahtavaa olla takaisin Suomessa. Tiesin aina lähtiessäni viimeksi, että palaan vielä tänne. Se oli vain ajan kysymys, mutta olen erittäin onnellinen, että se tapahtui näinkin pian.

– Inter on aina ollut seura, jota olen ihaillut. Täällä toiminta on ammattimaista ja fasiliteetit ovat todella huippuluokkaa, olen iloinen saadessani täällä mahdollisuuden, Smith myhäilee Interin sivuilla.

Smithin kertomat tavoitteet kuulostavat nöyrän pelimiehen kommenteilta.

– Aion tehdä parhaani joukkueen eteen. Maalien tekeminen ja joukkueen auttaminen voittoihin lienee se tärkein asia. Homma ei ole niin yksilökeskeistä, vaan kyse on joukkuelajista. Tavoitteeni on auttaa Inter mahdollisimman korkealle, Smith heittää.

Päävalmentaja Jarkko Wiss kertoi omat mietteensä Interin tuoreimmasta hankinnasta.

– Kyseessä on todella nopea hyökkääjä, joka osaa ajoittaa juoksunsa linjojen väliin. Hän viimeistelee laadukkaasti ja on innokas prässääjä. Ominaista yksinkertainen linkkipelaaminen vähillä kosketuksilla. Suomi on hänelle tuttu ja sarja on tuttu. Todella hienoa saada pitkä preseason hänen kanssaan Marokon vaikeahkon kauden jälkeen.

Lisää uutisia