AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.46 // 20.11.2022

Yanga Baliso ja AC Oulu sopimukseen - takana jo kolme kautta Veikkausliigaa

Yanga Baliso ja AC Oulu sopimukseen - takana jo kolme kautta Veikkausliigaa

Yanga Balisolla on vankka tuntuma Veikkausliigaan IFK Mariehamnista. (Kuva: Juha Tamminen)

AC Oulu ja Yanga Baliso ovat solmineet tulevan kauden mittaisen pelaajasopimuksen ja siinä on optio kaudesta 2024.

Etelä-Afrikkalainen Yanga Baliso on pelannut kolme edellistä kautta IFK Mariehamnissa. 25-vuotias keskikenttäpelaaja siirtyi Grönvittiin kolmosessa pelanneesta Pargas IF:stä.

- Ensiksi, olen iloinen päästessäni AC Ouluun. Odotan jo innolla, että saan tavata joukkuekaverit, valmennuksen ja muut taustat. Haluan olla hyvä joukkuepelaaja ja osaltani auttaa joukkuetta saavuttamaan tavoitteet ensi kaudella, Baliso sanoo.

Yanga on pelannut ennen Ouluun saapumista 45 ottelua Veikkausliigaa, joissa hän on tehnyt kaksi maalia ja viisi maalisyöttöä.

- Yanga on dynaaminen pelaaja, joka pystyy pelaamaan montaa eri roolia keskikentällä. Hän tykkää olla paljon pallossa ja osaa edistää peliä sekä syöttämällä että kuljettamalla.

- Nopeiden jalkojensa ja kestävyysominaisuuksiensa ansioista ehtii ja jaksaa osallistua peliin suurella säteellä. Puolustussuuntaan hän on stabiili pelaaja, joka ei arastele kaksinkamppailutilanteissa. Loistavaa, että saadaan Yanga AC Ouluun, toteaa AC Oulun urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen

Lisää uutisia