AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.46 // 15.11.2022

Arlind Sejdiu siirtyy FC Interiin - "Uskon vahvasti, että pystyn tekemään läpimurtoni täällä"

Arlind Sejdiu siirtyy FC Interiin - "Uskon vahvasti, että pystyn tekemään läpimurtoni täällä"

Arlind Sejdiu vaihtaa Interin sinimustaan. (Kuva: Juha Tamminen)

Urallaan 68 Veikkausliigan ottelua pelannut Arlind Sejdiu siirtyy FC Interiin kaksivuotisella pelaajasopimuksella. Sopimus kattaa täten kaudet 2023 ja 2024.

21-vuotias pelaaja on tehnyt liigauransa FC Hongan ja FC Lahden paidoissa. Pelipaikaltaan Sejdiu on vasen laitahyökkääjä. Nuorukaiselta löytyy vyöltä yli parikymmentä ottelua Suomen eri juniorimaajoukkueista. Viime vuonna hän päätti edustusmaakseen kuitenkin Kosovon, jonka alle 21-vuotiaissa hänelle on kertynyt kourallinen otteluita.

Sejdiulta on jäänyt liigassa kenties se suuri läpimurto vielä tekemättä. Päävalmentaja Jarkko Wiss lähtee työstämään pelaajan kanssa nyt tätä projektia.

– Kyseessä on mielenkiintoinen pelaaja, jolla on hyvät kyvyt haastaa yksi vastaan yksi -tilanteissa. Kun jaksetaan tehdä töitä kärsivällisesti ja paljon, niin päästään parhaimpaan versioon hänestä. Luulen, että ei olla vielä nähty hänen täyttä potentiaaliaan. Hyvin vahva pallollinen pelaaja, joka ei vielä ole esittänyt hänen parasta tehokkuuttaan. Tehoja pitää saada lisää, se on meidän kehityskohde talven ja kevään aikana, Wiss kommentoi.

Sejdiu tiedostaa itsekin sen, että iso läpimurto liigan profiilipelaajaksi on vasta tulossa.

– Uskon vahvasti, että pystyn tekemään sen täällä Interissä. Olen tosi iloinen, että pääsen vihdoin keskittymään omaan pelipaikkaan, joka on vasen laituri. Viime kautena pelasin keskikenttää, mikä ei ole minun paikka, mutta nyt on hyvä alku, että pääsen pelaamaan luonnollista paikkaa, Sejdiu kertoo.

Hänen viime kautensa oli raskas Lahden riveissä, sillä lopputuloksena oli syksy liigakarsintojen parissa.

– Oli aika rankka. En usko, että ketään haluaa hävitä koko ajan, ei löydetty sitä hyvää flow-tilaa. Kesken kauden vaihtui valmentajakin, sekin vaikutti paljon, mutta onneksi sentään liigaan jäätiin, Sejdiu toteaa.

Hyvä valmennustiimi, hyvät olosuhteet ja hieno Veritas Stadion vetivät puoleensa, kun Sejdiu teki päätöstä seuraavasta joukkueestaan. Hän aikoo puhjeta kukkaan Inter-kannattajien silmien edessä.

– Lupaan maaleja, maalisyöttöjä ja hienoja kikkoja sekä itseluottamusta.

Lisää uutisia