AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.46 // 14.11.2022

Hakan Eero-Matti Auvinen: "Pitää näyttää, että viime kauden menestys ei ollut sattumaa"

Hakan Eero-Matti Auvinen: "Pitää näyttää, että viime kauden menestys ei ollut sattumaa"

Eero-Matti Auvinen kirjasi 25 ottelua kaudella 2022. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Haka pelasi komean nousujohteisen kauden ja palkittiin paikalla eurokentillä. Menestyksestä nautti myös toppari Eero-Matti Auvinen.

26-vuotias HJS:n kasvatti ylitti kauden aikana 100 pelatun Veikkausliigaottelun rajan. Aiemmin myös VPS:aa ja HIFK:ta edustaneelle Auviselle kausi oli kuitenkin ensimmäinen, kun hän oli mukana taistelemassa kärkisijoituksista.

- Joukkueena kulunut kausi oli iso onnistuminen. Pelaajahankinnat menivät oikeastaan täysin nappiin ja kaiken kaikkiaan onnistuminen osui tasaisesti kaikille osa-alueille. Pelasimme oman suunnitelmamme mukaan vastustajasta riippumatta ja se kantoi hedelmää, ansaitulta lomalta Hämeen Sanomien tavoittama Auvinen jutteli.

- Paineet pelata voittavassa joukkueessa ovat osin samanlaiset kuin vaikkapa sarjapaikasta taisteltaessa, mutta paine oli tällä kaudella ehkä sellaista mukavampaa painetta. Joukkueessa oli luotto siihen, että tappioasemat käännetään voitoiksi ja fiilis oli vapautunut. Siinä saa ehkä itsestäkin enemmän irti.

Auvinen kirjotti vastikään vuoden jatkosopimuksen Hakan kanssa. Miehen mukaan jatko ei ollut täysin itsestään selvää, mutta halu pysyä seuran nousussa mukana oli koko ajan olemassa. Kun sopimuksen yksityiskohdat saatiin molempia tyydyttävälle tasolle, valinta oli selvä.

Haka on ottanut seurana Auvisen edellisestä visiitistä, 2015-16, isoja askelia eteenpäin ja paikan eurokarsinnoissa voi nähdä palkintona pitkäjänteisestä työstä.

- Ensi kauteen lähdettäessä asetelma on toki erilainen kuin kuluneeseen valmistauduttaessa. On eri asia lähteä sarjaan, kun alla on surkea kausi, mikä päättyi juuri ja juuri sarjapaikan pitämiseen. Nyt meidän pitää näyttää, että viime kauden menestys ei ollut sattumaa ja kuulumme sille tasolle, mihin nousimme. Kaiken pitää kuitenkin osua jälleen kohdilleen, Auvinen tuumii.

Lähde: Hämeen Sanomat
Lisää uutisia