AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.45 // 9.11.2022

"Selkeä tavoite oli pelata liigassa kaudella 2023" - Olli Jakonen TPS:sta Interin riveihin

"Selkeä tavoite oli pelata liigassa kaudella 2023" - Olli Jakonen TPS:sta Interin riveihin

Olli Jakonen vaihtaa TPS:n valkomustan Interin sinimustaan. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Inter on solminut hyökkääjä Olli Jakosen kanssa pelaajasopimuksen kausista 2023 ja 2024. Vuonna 2000 syntynyt pelimies siirtyy sinimustiin Turun Palloseurasta, jossa hän pyssytti päättyneellä kaudella 11 maalia.

Salolaislähtöinen Jakonen pystyy pelaamaan hyökkäyksessä sekä piikissä että laidalla. Ennen TPS:aa hän pelasi miesten tasolla Ekenäs IF:ssä ja SalPassa, joissa maaliverkot heiluivat kummassakin mukavaan tahtiin.

Siirto Interiin oli luonnollista jatkumoa nuoren pelaajan kehittymisen kannalta. Alla on nyt kaksi kautta Kakkosessa ja kaksi kautta Ykkösessä. Tavoite on kasvaa myös liigatasolla kymmenen maalin mieheksi seuraavan kahden kauden aikana.

– Totta kai tavoite on hyökkääjänä tehdä maaleja niin paljon kuin mahdollista. Toivottavasti saan jo ensimmäisellä kaudella kymmenen maalin rajan rikki ja saan tehtyä sinimustissa mahdollisimman paljon häkkejä, Jakonen aprikoi.

Hän uskoo tuovansa Inter-hyökkäykseen melko kokonaisvaltaisen vaihtoehdon.

– Parhaat ominaisuudet ovat nopeus ja pääpelivoima. Omasta mielestäni olen ihan hyvä joka osa-alueella, mutta paljon kehitettävääkin löytyy, SalPa-kasvatti pohtii.

Jakosella oli Tepsin kanssa vielä optio kaudesta 2023, mutta se jäi kunnianhimoiselta pelaajalta käyttämättä, kun joukkue ei kyennyt liigakarsinnoissa sarjanousuun.

– Olin laittanut itselleni selkeän tavoitteen, että pelaan liigassa kaudella 2023. Nyt sain sen mahdollisuuden löydettyämme hyvän joukkueen ja päästiin tavoitteeseen siten, Jakonen kertoo.

Hänen isänsä Petri Jakonen oli aikanaan vuosia johtotehtävissä TPS:ssa ja myös isoveli Oskari pelasi seitsemän kautta seuran edustusjoukkueessa. Ollin siirtyminen yhden Tepsi-vuoden jälkeen Interin riveihin ei aiheuttanut sen suurempaa shokkihoitoa lähipiirissä, päinvastoin.

– Odotin, että tulee iso shokki, mutta aika helpolla päästiin. Kaikki olivat iloisia urani seuraavan askeleen puolesta ja kaikki läheiset ovat kyllä tämän siirron takana, Olli vakuuttaa.

Interin päävalmentaja Jarkko Wiss iloitsee myös Jakosen liittymisestä sinimustiin.

– Olli on jatkanut Ykkösessä vuosi vuodelta kehittymistä, ja oli mun mielestä viime kaudella joukkueen parhaita pelaajia. Hän on työteliäs hyökkääjä, joka ei kaihda kontaktia, ja viimeisteli hyvin maaleja paikoista, mitä hänellä oli. Monikäyttöinen hyökkäyksen pelaaja, jolla on vielä paljon käyttämätöntä potentiaalia. Kaiken kaikkiaan tosi mielenkiintoinen pelaaja, Wiss kommentoi.

vko.20 // 15.5.2024
Lisää uutisia