AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.45 // 9.11.2022

Kovan luokan paluumuuttajia - Felipe Aspegren ja Santeri Haarala sopimukseen Ilveksen kanssa

Kovan luokan paluumuuttajia - Felipe Aspegren ja Santeri Haarala sopimukseen Ilveksen kanssa

"Felppu" nähtiin viimeksi SJK-paidassa. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves on vahvistanut rivejään kahdella hyvin tutulla nimellä - Felipe Aspegren ja Santeri Haarala tekevät kumpikin paluun Ilves-paitaan.

Kauden 2020 Veikkausliigan syöttöpörssin Ilveksessä voitanut laitapuolustaja Aspegren palaa Tampereelle ja Ilvekseen kaksivuotisella sopimuksella. 28-vuotias Aspegren pelasi viime kaudella KuPS:ssa sekä SJK:ssa.

Useimmiten oikeana laitapuolustajana nähty Aspegren on taitava ja monipuolinen pelaaja, joka pystyy pelaamaan myös vasempana puolustajana sekä keskikentällä. 220 Veikkausliigan ottelun kokemuksella hän tuo myös tarvittavaa kokemusta ja johtajuutta kentälle.

Kaudella 2020 Ilveksen kannattajat saivat nauttia hänen mainioista keskityksistään. Aspegren voittikin syöttöpörssin yhdessä KuPS:n Urho Nissilän kera tuolla kaudella. Hänen ominaisuutensa sopivat Ilveksen pelitapaan kuin kuuluisa nenä päähän.

Kolumbiassa syntynyt, mutta jo hyvin nuorena Suomeen muuttanut Aspegren on HJK:n juniorikoulun kasvatti. FC Interin, SJK:n ja TPS:n kautta KTP:hen siirtynyt Aspegren ehti pelata yli 70 Veikkausliigan ottelua ennen siirtymistään Ilvekseen kaudelle 2016.

Kauden 2021 aikana Aspegren siirtyi Kuopioon KuPS:n riveihin, joista päättyneen kauden lopulla Seinäjoelle SJK:hon. Paluu Ilvekseen tuli ajankohtaiseksi, kun hän oli päävalmentaja Toni Kallion kanssa keskustellut Ilveksen tavoitteista rakentaa uusi ja menestyvä joukkue.

Oma lähitavoite Aspegrenille on päästä pelaamaan paljon ja isossa roolissa. Hän haluaa pelata hyökkäävää ja voittavaa jalkapalloa sekä saada tulosta aikaan niin syöttöjen kuin maalienkin muodossa. Ilveksen joukkueen hän uskoo nousevan takaisin Veikkausliigan kärkijoukkueiden joukkoon.

Ilveksen hyökkäys sai myös kovan vahvistuksen, kun 22-vuotias Santeri Haarala päätti palata takaisin kasvattajaseuraansa kauden 2024 loppuun yltävällä sopimuksella. Nuoresta iästään huolimatta hyvinkin kokenut Haarala antaa monipuolisella osaamisellaan lisää vaihtoehtoja joukkueen rakentamiselle.

Ilves Futis-liigan Annalan joukkueessa uransa aloittanut Santeri Haarala aloittaa jo seitsemännen kautensa Veikkausliigassa, vaikka täyttääkin joulukuussa vasta 23 vuotta.

Reilu 70 Veikkausliigan ottelua ovat tulleet Ilveksen lisäksi RoPS:n TPS:n sekä KuPS:n riveissä. Haarala on monipuolinen hyökkäysalueen pelaaja, joka pystyy pelaamaan niin kymppipaikalla kuin molemmilla laidoillakin.

Ilvekseen Haarala palaa mielellään ja uskoo tuovansa pallollista osaamista joukkueelle. Enemmän itseään laitahyökkääjänä pitävällä Haaralalla on ominaisuuksia, joista Ilveksen valmennus on varmasti mielissään. Nopeana ja taitavana pelaajana hän tulee kuin tilauksesta täydentämään Ilveksen hyökkäysvoimaa.

Nuori hyökkääjä unelmoi edelleen pääsevänsä ulkomaille isompiin sarjoihin pelaamaan. Hänellä parhaat vuodet ovat vielä edessäpäin ja iso rooli Ilveksessä on hänelle tärkeä kehittymisen kannalta.

Luonteeltaan Haarala on ennemmin "tässä ja nyt" -tyylinen pelaaja, joka ei ole itselleen mitään aikatauluja ulkomaille siirtymiseen asettanut. Hyvät otteet Ilveksessä ovat nyt etusijalla, ja niiden myötä hän on valmis katsomaan, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Joukkueen mukana harjoittelun Haarala aloittaa vasta tammikuussa, siihen asti hän harjoittelee omatoimisesti fysiikkavalmentaja Heli Rekimiehen ohjeiden mukaisesti.

Aspegrenin haastattelu Ilveksen verkkosivuilla.

Haaralan haastattelu Ilveksen verkkosivuilla.

Lähde: Ilveksen verkkosivut
Lisää uutisia