AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.45 // 8.11.2022

Matias Niemelä KTP-maalille, Anttoni Huttunen jatkosopimukseen

Matias Niemelä KTP-maalille, Anttoni Huttunen jatkosopimukseen

Anttoni Huttunen jatkaa KTP:ssa. (Kuva: Juha Tamminen)

KTP on päässyt sopuun kahdesta uudesta pelaajasopimuksesta. Samalla myös yksi sopimus on purettu.

Uutena pelaajana seuraan liittyy Matias Niemelä, jonka kanssa on solmittu kaksivuotinen sopimus kausista 2023 ja 2024. Uusi jatkosopimus on sorvattu kaksi edelliskautta KTP:ssä pelanneen Anttoni Huttusen kanssa. Huttusen sopimus on niin ikään kaksivuotinen.

– On kiva päästä jatkamaan Kotkassa. Viime kausi oli meiltä hyvä ja joukkueessa on hyvä henki. Uusi sopimus antaa lisää motivaatiota harjoitteluun. Tavoitteena on murtautua pelaavaan kokoonpanoon Veikkausliigassa. Nyt toivoisin, että saisin alle ehjän harjoituskauden, joulukuussa 21 vuotta täyttävä Huttunen sanoi.

Viime kaudella keskikenttäpelaaja Huttusen harjoitus- ja sarjakautta vaivasi loukkaantumiset, mutta palattuaan tositoimiin oli hänen otteensa lupauksia-antavia.

– Anttoni kehittyi viime kaudella paljon, vaikka kautta vaivasi muutama ikävä loukkaantuminen. Nyt toivomme, että hän saisi alle ehjän pre-seasonin. Huttunen pystyi nousemaan runkopelaajaksi Ykkösessä ja nyt tavoitteena pitää olla se, että hän voisi murtautua jopa avauskokoonpanoon Veikkausliigassa, urheilutoimenjohtaja Niko Ikävalko kertoi.

– On myös tärkeää, että Huttunen pystyisi saamaan tehoja irti. Siihen on potentiaalia, sillä hän on älykäs ja luova ja siinä mielessä hieman epätyypillinen suomalaispelaaja. Me toivomme, että Anttoni saisi otettua seuraavan stepin urallaan, hän jatkoi.

20-vuotias maalivahti Niemelä liittyy vihreävalkoisiin HJK:n organisaatiosta. Viime kaudella hän pelasi Kakkosta Klubi 04:n riveissä, mutta kaudella 2020 hän kerrytti kokemusta Veikkausliigasta Rovaniemen Palloseuran paidassa pelaten 11 ottelua.

– On hienoa siirtyä Kotkaan haastamaan maalivahteja peliajasta. Koen vahvuuksikseni jalalla pelaamisen ja pelin ohjaamisen, Niemelä toteaa.

Ikävalko odottaa 190-senttiseltä Niemelältä vahvaa panosta ja pitää tätä hyvänä lisänä maalivahtiosastolle.

– Hienoa, että saimme kiinnitettyä Matiaksen kahdeksi vuodeksi. Toivomme, että hän ottaa urallaan seuraavan stepin ja pystyy haastamaan muita maalivahtejamme peliajasta. Hän on kokonaisvaltainen maalivahti, jolta ei suuria heikkouksia löydy. Nyt hänen pitää näitä ominaisuuksia pystyä kehittämään, jotta pystyisi pelaamaan liigassa ja kenties jopa siirtymään meiltä ulkomaille. Siihen on potentiaalia olemassa, Ikävalko kommentoi.

KTP ja keskikenttäpelaaja Jere Hiltunen ovat yhteisymmärryksessä irtisanoneet ensi kautta koskevan pelaajasopimuksen.

– Aloite sopimuksen purusta tuli minulta. En vielä tiedä tuleeko jalkani kuntoon. En halunnut valehdella asiasta muille, enkä itselleni. Minulla on pelkästään hyvää sanottavaa KTP:stä, miten hoitivat kuntoutustani. Harmittaa, että tämä meni nyt näin, Hiltunen sanoi.

Lisää uutisia