AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.45 // 7.11.2022

Maximus Tainio siirtyy AC Ouluun - "Hyvä jengi kehittyä pelaajana paljon"

Maximus Tainio siirtyy AC Ouluun - "Hyvä jengi kehittyä pelaajana paljon"

"Maxi" edusti Hakaa kaudella 2021. (Kuva: Juha Tamminen)

AC Oulu ja Maximus Tainio ovat solmineet pelaajasopimuksen, joka kattaa kauden 2023 ja siinä on optio kaudesta 2024.

Maximus Tainio pelasi viime kauden HIFK:ssä, jossa hän teki yhden maalin kauden aikana, joka syntyi viimeisessä runkosarjan ottelussa juuri AC Oulua vastaan. Nuorella keskikenttäpelaajalla on myös kokemusta poikien ja nuorten maajoukkueista.

- Hyvät fiilikset totta kai, valitsin AC Oulun, koska se on seura, joka kehittyy joukkueena joka vuosi ja pelaa hyvännäköistä futista. Myös minun mielestä Oulu on hyvä jengi kehittyä pelaajana paljon, Tainio kommentoi sopimusta ja valintaa tulla AC Ouluun.

Tulevaisuuden tavoitteet ovat selvät 21-vuotiaalla Tainiolla. Hänen tähtäimenään on ulkomaiset kovatasoiset liigat.

- Pelaajana haluan olla luotettava, joka pystyy pelaamaan ylös- ja alaspäin yhtä hyvin sekä lisäksi haluaisin tehdä maaleja ja syöttöjä, Tainio jatkaa omista tavoitteistaan pelaajana.

Tainio uskoo AC Oulun jatkavan ensi kaudella myös vahvoja esityksiä. Hänen omat tavoitteet pelaajana kehittymiseen ovat kuitenkin mielessä ja ajatukset ensi kaudella kehitettävistä asioista ovat keskikenttäpelaajalla selvät.

- Täytyy vain keskittyä jokaiseen treeniin ja peliin. Treeneissä pitää keskittyä niihin osa-alueisiin, mitä tarvitsee eniten kehittää ja siirtää ne sitten peleihin. Kaikkea tottakai pitää kehittää vielä. Ainakin tulee kehittää pallon kanssa haastamista ja yleisesti puolustamista.

- Maxi tuo tullessaan monipuolisen syöttö- ja laukaisutaidon lisäksi hyvän moottorin. Hän pystyy operoimaan laajalla säteellä tehden myös pystyyn juoksuja keskikentältä vastustajan selustaan. Taistelutahtoinen pelaaja. Hieno homma saada Maxi Ouluun, AC Oulun urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen luonnehtii.

Lisää uutisia