AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.44 // 3.11.2022

Akatemia tärkeä osa FC Hakan pelaajapolkua

Akatemia tärkeä osa FC Hakan pelaajapolkua

Konsta Mervelä solmi jatkosopimuksen. (Kuva: calahan.kuvat)

FC Haka julkaisi keskiviikkona Konsta Mervelän ja Thomas Saarisen jatkosopimukset

Vasta 18-vuotiaat pelurit ovat pääasiassa pelanneet Akatemian riveissä, mutta molemmat pääsivät tekemään myös Veikkausliiigadebyyttinsä FC Honkaa vastaan pelatussa Mestaruussarjan ottelussa lokakuun puolivälissä.

Hakajunioreiden alla toimiva Akatemia on ollut toiminnassa vasta vuoden, mutta Akatemian valmentajana toimiva Ossi Virta näkee toiminnan lähteneen erinomaisen hyvin liikkeelle.

- Edustuksen ja Akatemian yhteistyö on toiminut hyvin. Meiltä on edarista päässyt hakemaan akatemiasta minuutteja vähemmälle peliajalle jääneitä pelaajia ja Akatemiasta on päässyt pelaajia haistelemaan edarin treenivauhtia ja talvella myös pelaamaan pre-seasonilla. Ja tosiaan loppukaudesta Konstan ja Thomasin debyytit olivat hieno asia.

- Akatemia on vasta ensimmäistä vuotta pystyssä, joten siihen nähden mennyt kausi oli super onnistunut. Kehitettävää on kuitenkin ilman muuta runsaasti.

Vaikka akatemiajoukkue on viimesin ja konkreettisin ponnahduslauta edustukseen, niin Virta muistuttaa ettei juniorivalmennusta saa unohtaa matkalla huipulle.

- Akatemia on yksi yksittäinen vaihe pelaajien kehityksessä kohti edustusta ja sitä edeltää erittäin tärkeässä roolissa lasten ja nuorten valmennus, johon panostamalla voidaan vaikuttaa todella paljon siihen millaisia pelaajia Akatemiaan ja edustukseen tulee tulevaisuudessa.

- Mutta, kun kaikilla tasoilla Akatemian ja juniorivalmennuksen päivittäistä toimintaa saadaan vietyä eteenpäin, niin uskon ja toivon, että se näkyy tulevaisuudessa myös siinä, että saadaan lisättyä oman kylän pelaajien määrää edustuksessa.

Lähde: FC Hakan tiedote
Lisää uutisia