AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.44 // 2.11.2022

​Legenda jättää Veikkausliigakentät – Rafinhan komea ammattilaisura päätökseen

​Legenda jättää Veikkausliigakentät – Rafinhan komea ammattilaisura päätökseen

Rafinha jättää ammattilaiskentät 40-vuotiaana. (Kuva: Juha Tamminen)

Yksi komea luku Veikkausliigassa saa päätöksensä, kun AC Oulun ikinuori Rafinha päättää ammattilaisuransa 40-vuotiaana.

Kokonaan ura ei pääty, vaikka Veikkausliigakentät taakse jäävätkin.

- Pelaaminen AC Oulun kanssa loppuu, mutta jalkapalloa en pysty lopettamaan koskaan. Aion pelata jollain tasolla niin kauan kuin minulla riittää terveyttä, mutta ammattilaisena urani on ohi, Rafinha kertoo Kalevalle.

Mitään jäähdyttelyä päättynyt kausi ei kokeneelle pelimiehelle ollut, sillä otteluita Veikkausliigassa kertyi tilille 25. Kaikki kuitenkin päättyy joskus ja päätös lopettamisesta syntyi yhdessä seuran kanssa käydyissä keskusteluissa.

- Jossain vaiheessa oli keskusteluja jatkosta, mutta seuralta tuli myös järkevää viestiä, koska en itse olisi pystynyt ehkä koskaan lopettamaan. Muuten olisin pelannut viisikymppiseksi asti ja olisin ollut viemässä nuorten peliaikaa, Rafinha naurahtaa.

Rafinhan tarina on sikäli erikoinen, että hän pelasi vielä 22-vuotiaana kotimaassaan Brasiliassa amatöörisarjoissa, mutta päätyi vuonna 2005 osin sattuman kauppaa Ouluun. AC Oulussa vierähti kolme kautta ja Tampere Unitedissa, Gentissä ja HJK:ssa pelattujen vuosien jälkeen Rafinha palasi vielä kolmeksi kaudeksi AC Ouluun.

Suomen kentillä Rafinha teki lopulta vaikuttavan uran. Veikkausliigassa kertyi kaikkiaan 258 ottelua ja niissä 17 maalia ja lisäksi Rafinha pelasi Ykköstä AC Oulun riveissä kolme kautta. Väliin mahtuu myös viiden vuoden jakso Belgiassa, jossa Rafinha voitti Gentin kanssa myös mestaruuden. Suomen mestaruuksia hänellä on neljä ja Suomen Cupia hän on ollut voittamassa kahdesti.

- Se lähtökohta mikä minulla oli... minun pitää olla todella kiitollinen. Aloitin muita myöhemmin. Olen kiitollinen, että sain mahdollisuuden. Totta kai tein todella paljon myös töitä saavutusteni eteen.

Lähde: Kaleva
Lisää uutisia