AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.43 // 30.10.2022

​Hilander ripustaa hanskat naulaan tyytyväisenä – "Täällä on kovempi taso kuin yleisesti ajatellaan"

​Hilander ripustaa hanskat naulaan tyytyväisenä – "Täällä on kovempi taso kuin yleisesti ajatellaan"

"Hilan" komea ura saapuu päätepisteeseensä. (Kuva: Juha Tamminen)

Mika Hilander nähdään mitä todennäköisimmin viimeistä kertaa Veikkausliigaottelussa sunnuntaina FC Hakan kohdatessa Eurolopputurnauksen toisessa finaalissa VPS:n.

35-vuotias Hilander ilmoitti jo aiemmin uransa päättymisestä tähän kauteen – "99,9 % varmasti", kuten hän Aamulehdelle tarkentaa. Lähes Iki-Ilveksenä pidetty Hilander pelasi kaksi viimeistä kauttaan Hakassa, mutta Ilves-sydän ei ole kadonnut minnekään.

- Harmi, kun Ilveksellä meni niin huonosti. Mikä olisi sen hienompi päätös syksylle kuin pirkanmaalainen eurofinaali. Silloin lehtimiehetkin puhuisivat muusta kuin meikäläisen eläköitymisestä, Hilander täräyttää Aamulehden haastattelussa.

Siirto Ilveksestä Hakaan aiheutti ainakin pienen kohun, mutta Hilander ei kokenut ratkaisua kuin työnantajan vaihtamisena.

- Kun juttelin asiasta ystävieni kanssa, he kannustivat tähän ratkaisuun. Loppujen lopuksi siirto oli looginen, koska Ilveksessä ei ollut enää käyttöä – ja Haka halusi minut. Maailma on muuttunut aika paljon myös tältä osin. Kynnyksiä ei kannata juuri miettiä, koska tämä on nykyään työtä. Se tuo tekemiseen tietyn lainalaisuuden. En olisi lähtenyt Hakaan harrastamaan.

Jäähyväiset Ilveksessä jäivät hiukan vaillinaisiksi, mutta Hakan päävalmentaja Teemu Tainio peluutti kakkosvahtiansa Hakan vieraillessa Ratinassa ja pelatessa viimeisen loppusarjaottelunsa Espoossa.

- Herrasmies mikä herrasmies. En pyytänyt mitään. Takana on paljon pelejä, mutta kieltämättä tämä lämmitti mieltä. Varsinkin Ratinassa oli hienoa pelata, kun omat pojat olivat pallopoikina. He olivat katsomassa myös Espoon ottelua. Kun pelitkin menivät kohtuullisesti, jäi kaikin puolin hyvä maku, Hilander kuvailee.

Hyvä maku jää myös koko urasta.

- Voin olla ylpeä itsestäni, kun olen pystynyt pelaamaan kotimaista liigaa tavalla tai toisella 19 kautta pois lukien pari välivuotta. Aina toitotetaan, onko se ja se käynyt ulkomailla. Suomen liigaa ei arvosteta riittävästi. Täällä on kovempi taso kuin yleisesti ajatellaan. Tietyt joukkueet pelaavat hienoa futista, sarjassa on tosihyviä yksilöitä, hän suitsuttaa nostaen esiin nimet Petteri Forsell, Petteri Pennanen ja Lee Erwin.

Eurolopputurnauksen finaalin 2. osa FC Haka - VPS sunnuntaina 30.10. kello 15.00 Tehtaan Kentällä.

Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: Aamulehti
Lisää uutisia