AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.43 // 29.10.2022

FC Haka ei aio vain puolustaa – ”Meidän täytyy keskittyä omaan peliimme”

FC Haka ei aio vain puolustaa – ”Meidän täytyy keskittyä omaan peliimme”

Tino Purme toivoo lehtereiden täyttyvän sunnuntaina. (Kuva: Juha Tamminen)

Veikkausliigakausi huipentuu sunnuntaina, kun Eurolopputurnauksen finaalin toinen osaottelu pelataan Tehtaan kentällä kello 15.00 alkaen. FC Hakan keskikentän työjuhta Tino Purme toivoo kauden päättyvän eurojuhliin.

Haka petasi itselleen erinomaiset lähtökohdat ratkaisevaan toiseen osaotteluun voitettuaan VPS:n ensimmäisessä pelissä 3-0. Haka oli käyttänyt pelitauon hyvin hyödykseen ja juoksi vaasalaisilta jalat alta ensimmäisellä puoliajalla.

- Se oli meiltä loistava peli ja saimme hyvän tuloksen. Saamme siitä hyvän buustin ja nyt pitää vain hoitaa homma loppuun kotikentällä, Purme muistuttaa Hakan sivuilla.

Ensimmäinen ottelu meni täysin Hakan käsikirjoituksen mukaan.

- Aloitimme otteluparin vieraissa, joten lähdimme siihen sillä ajatuksella, ettemme päästä omiin maalia. Tiesimme, että VPS oli pelannut paljon ja olisimme fyysisesti paremmassa tilassa ja se vähän näkyi. 3-0 on loistava tulos ja juuri sellainen kuin halusimme, ja antaa hyvät lähtökohdat toiseen osaotteluun.

Vaikka Hakalla on kolmen maalin etulyöntiasema toiseen otteluun lähdettäessä, niin Purme varoittaa tuudittautumasta liialliseen hyvänolontunteeseen. Runsasmaalinen voitto kuitenkin antaa itseluottamusta kotiotteluun lähdettäessä.

- Kyllä se tuo vähän rentoutta eikä tarvitse ottaa ylimääräisiä riskejä. Tämä on kuitenkin kaksiosainen ottelupari emmekä voi lähteä toiseen osaan takki auki. Jos päästämme alussa yhden maalin, niin se on sen jälkeen uusi peli.

VPS on osoittanut tällä kaudella pystyvänsä tekemään maaleja voittaen muun muassa Eurolopputurnauksen ensimmäisessä pelissään FC Interin vieraskentällä 5-1. Purme ei paljasta millaisella taktiikalla Haka otteluun lähtee, mutta pelkästään puolustamaan Haka ei lähde.

- VPS tulee alkuun varmasti kovaa, mutta meidän täytyy keskittyä omaan peliimme. Meidän keskinäisissä peleissä on tehty aika paljon maaleja, mutten voi lähteä kertomaan millaisella taktiikalla lähdemme. Emme kuitenkaan ole sellainen joukkue, joka laittaisi bussin 90 minuutiksi.

Haka nähtiin viimeksi eurokentillä vuonna 2008, joten sunnuntaina katsojilla on mahdollisuus päästä kannustamaan Hakaa kohti historiallista saavutusta. Purme toivottaa upeasti läpi kauden kannustaneen kotiyleisön vielä kerran Tehtaan kentälle tällä kaudella.

- Toivottavasti kaikki tulisivat vielä viimeisen kerran katsomoon juhlimaan kauden loppua. Tällä kaudella on ollut hienosti ihmisiä peleissä, niin nyt vielä viimeisen kerran kaikki mukaan ja kaikki sukulaiset myös, Purme kannustaa.

Eurolopputurnauksen finaalit:
Ke 26.10. klo 18.00 VPS – FC Haka 0-3 (0-3)
Su 30.10. klo 15.00 FC Haka – VPS, Tehtaan Kenttä - pääsyliput

Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia