AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.43 // 24.10.2022

FC Haka hyvin valmistautuneena VPS:n kimppuun – ”Meidän on pystyttävä pitämään tempoa yllä”

FC Haka hyvin valmistautuneena VPS:n kimppuun – ”Meidän on pystyttävä pitämään tempoa yllä”

Janne-Pekka Laine on valmiina VPS:n kohtaamiseen. (Kuva: Juha Tamminen)

Veikkausliigan kausi 2023 huipentuu tällä viikolla pelattaviin Eurolopputurnauksen finaaleihin. FC Haka lähtee finaaliotteluihin VPS:aa vastaan hyvin valmistautuneena ja levänneenä.

Haka sijoittui Veikkausliigassa neljänneksi ja sai näin paikan suoraan Eurolopputurnauksen finaaliin. Muiden joukkueiden ratkoessa sitä mikä joukkue pääsee pelaamaan Hakaa vastaan, ovat valkopaidat hioneet viimeisiä kuvioita kuntoon treenikentällä.

- Loistavat fiilikset. Olemme ehtineet lepäämään ja keräämään kaiken energian näihin kahteen viimeiseen peliin sekä harjoitella hyvin. Kauden aikana pelejä on välillä niin tiheään, ettei aina ehdi kunnolla treenata, mutta nyt olemme pystyneet hyvin harjoittelemaan, keskikenttäpelaaja Janne-Pekka Laine kertoo joukkueen valmistautumisesta Hakan sivuilla.

- Aiemmin hioimme omaa peliämme ja nyt olemme käyneet läpi mitä tehdä Vepsua vastaan ja mitkä ovat ne asiat, jotka odottavat meitä näissä kahdessa pelissä, Laine jatkaa.

Vaasalaiset murjoivat ensin liigavitosen FC Interin vieraskentällä 5-1 ja lauantaina Haastajasarjan voittaja AC Oulu sai tuta Jussi Nuorelan miehistön kovuuden, kun VPS nappasi finaalipaikan voitettuaan jatko-otteluun venyneen pelin 1-0.

Keskiviikkoinen peli on vaasalaisille kolmas viikon sisään ja Oulussa peli kesti raskaissa olosuhteissa vielä ylimääräisen puolituntisen.

- Meidän pitää pystyä hyödyntämään oma pelitaukomme. Vepsulla on varmasti väsyneitä jalkoja eivätkä he ole erityisemmin kierrättäneet pelaajiaan. Meidän on pystyttävä pitämään tempoa yllä ja pistää vastustaja liikkeelle.

VPS on ollut Hakalle vaikea vastus tämän kauden aikana. Ensin VPS haki Tehtikseltä 2-0-voiton, jonka jälkeen Vaasassa tasattiin pisteet värikkäiden vaiheiden jälkeen 3-3-numeroin.

- Olemme antaneet heitä vastaan muutaman helpon maalin. Tehtiksellä he pääsivät kulmasta puskemaan ja Vaasassa annoimme helpohkon pilkun. Ne on saatava nyt pois. Meillä oli kauden aikana pikkaisen ongelmia erikoistilanteiden puolustamisen kanssa, mutta nyt se on mennyt paljon parempaan suuntaan, Laine muistuttaa.

Eurolopputurnauksen finaalit:

Keskiviikko 26.10.:
Finaali 1: 18.00 VPS – FC Haka, Lemonsoft Stadion

Sunnuntai 30.10.:
Finaali 2: 15.00 FC Haka – VPS, Tehtaan Kenttä

Finaalit ratkaistaan kahden ottelun yhteistuloksella. Mikäli tilanne on sunnuntain 30.10. ottelun jälkeen yhteismaaleissa tasan, pelataan 2 x 15 minuutin jatko-ottelu ja mikäli tilanne yhteismaaleissa on senkin jälkeen tasan, ratkaistaan voittaja rangaistuspotkukilpailulla.

Lisää uutisia